Onzekerheid in 1B na schandaal: Union stuurt aangetekende brief

Onzekerheid in 1B na schandaal: Union stuurt aangetekende brief

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 07:30do 15-11-2018 om 07:30

De clubs uit 1B komen donderdag samen om alles op een rijtje te zetten. Union ging echter al zelf verhaal halen bij de KBVB, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Door het grootschalige onderzoek naar onder meer matchfixing is er veel (rechts)onzekerheid over het competitieverloop van 1B. KV Mechelen greep de periodetitel voor Union, maar Malinwa is één van de clubs die onderzocht wordt. Jean-Marie Philips laat weten dat Union een ondergetekende brief heeft verstuurd naar CEO van de KBVB Peter Bossaert.

“We wilden weten of de bondsprocureur een interne procedure heeft gestart en hoever het daarmee staat. We maakten melding van de financiële en sportieve gevolgen voor Union als de bondsprocureur een laattijdige beslissing zou nemen. We hebben de brief niet gestuurd om aan te vallen of een klacht neer te leggen, maar wel om duidelijkheid te vragen.”

Burgerlijke partij

Beerschot Wilrijk wil het onderzoek van dicht bij volgen. “We gaan kijken of we apart actie ondernemen of de krachten kunnen bundelen. Beerschot Wilrijk stelde zich al burgerlijke partij, we gaan kijken of we dat allemaal niet moeten doen”, aldus Philips. Als bewezen wordt dat KV Mechelen in het matchfixing-schandaal zit, dan zakt de club sowieso naar de eerste amateurklasse.

Dan promoveert vervolgens de tweedeperiodekampioen of de tweede in het algemene klassement. Als dit echter na 15 juni bewezen wordt dan heerst er rechtsonzekerheid. De eindklassementen zijn onomkeerbaar. Het Bondsparket heeft alvast het disciplinair onderzoek naar mogelijke fieten van matchfixing geopend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws