Onzekerheid in 1B na schandaal: Union stuurt aangetekende brief

Onzekerheid in 1B na schandaal: Union stuurt aangetekende brief

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 07:30do 15-11-2018 om 07:30

De clubs uit 1B komen donderdag samen om alles op een rijtje te zetten. Union ging echter al zelf verhaal halen bij de KBVB, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Door het grootschalige onderzoek naar onder meer matchfixing is er veel (rechts)onzekerheid over het competitieverloop van 1B. KV Mechelen greep de periodetitel voor Union, maar Malinwa is één van de clubs die onderzocht wordt. Jean-Marie Philips laat weten dat Union een ondergetekende brief heeft verstuurd naar CEO van de KBVB Peter Bossaert.

“We wilden weten of de bondsprocureur een interne procedure heeft gestart en hoever het daarmee staat. We maakten melding van de financiële en sportieve gevolgen voor Union als de bondsprocureur een laattijdige beslissing zou nemen. We hebben de brief niet gestuurd om aan te vallen of een klacht neer te leggen, maar wel om duidelijkheid te vragen.”

Burgerlijke partij

Beerschot Wilrijk wil het onderzoek van dicht bij volgen. “We gaan kijken of we apart actie ondernemen of de krachten kunnen bundelen. Beerschot Wilrijk stelde zich al burgerlijke partij, we gaan kijken of we dat allemaal niet moeten doen”, aldus Philips. Als bewezen wordt dat KV Mechelen in het matchfixing-schandaal zit, dan zakt de club sowieso naar de eerste amateurklasse.

Dan promoveert vervolgens de tweedeperiodekampioen of de tweede in het algemene klassement. Als dit echter na 15 juni bewezen wordt dan heerst er rechtsonzekerheid. De eindklassementen zijn onomkeerbaar. Het Bondsparket heeft alvast het disciplinair onderzoek naar mogelijke fieten van matchfixing geopend.

Plaats een reactie

TageMeister +6991
donderdag 15 november 2018 om 07:41
Moeten de feiten bewezen zijn door de onderzoeksrechter of voor de rechtbank?
Vind ik leuk
donderdag 15 november 2018 om 07:51
principiëel voor de rechtbank ,want indien vrijgesproken en door bondsparket voordien moeten degraderen zal dit wel eens een kettingreactie teweeg brengen van rechtszaken en zie je door het bos de bomen niet meer
Vind ik leuk
Toca +47343
donderdag 15 november 2018 om 08:02
Ik betwijfel dat eigenlijk. Ik dacht altijd dat de voetbalbond dat zelf kon beslissen indien er bewijzen gevonden worden of zijn. Ik kan zo n clubs als union wel snappen.
Vind ik leuk
TageMeister +6991
donderdag 15 november 2018 om 08:20
Iedereen, maar wat als bond zegt der is bewijs en dit wordt tegen gesproken voor de rechtbank? Dan ist oas chaos
Vind ik leuk
freejazz +2096
donderdag 15 november 2018 om 08:45
Ja , maar bewijs en/of argumentatie betekent voor rechtbank en voetbalbond niet noodzakelijk hetzelfde.
Vind ik leuk
TageMeister +6991
donderdag 15 november 2018 om 11:04
maar als de voetbalbond zegt schuldig en de rechtbank niet schuldig komen der andere problemen...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws