Anderlecht stopt met makelaars te betalen door ‘Operatie Propere Handen’

Anderlecht stopt met makelaars te betalen door ‘Operatie Propere Handen’

15-11-2018 07:00
17

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke wil de strijd aangaan met corrupte makelaars. Het Nieuwsblad meldt dat paars-wit deze week alle betalingen aan spelersmakelaars stop heeft gezet.

Maandelijks werden commissies in schijven aan makelaars gestort, maar dit zal Anderlecht niet meer doen tot na het onderzoek van ‘Propere Handen’. “Om de belangen van Anderlecht te beschermen, blokkeert de club alle betalingen aan tussenpersonen en dat tot op het einde van het onderzoek. Bedankt voor jullie begrip en voor jullie geduld”, stuurde Anderlecht in een aangetekende brief naar de zaakwaarnemers.

CEO Jo van Biesbroeck en sportief directeur Luc Devroe zetten hun handtekening onder de brief en de boodschap werd niet goed onthaald in de makelaarswereld. Zij voelen zich nu het slachtoffer van de ‘rotte appels’, waaronder Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Verschillende belangenbehartigers dreigen dan ook met gerechtelijke stappen. Zij vinden dat paars-wit de afspraken moeten nakomen.

Wintertransfers

Het onderzoek van ‘Propere Handen’ kan nog lange tijd aanslepen. De achterstallige betalingen kunnen aldus zeer groot worden. Anderlecht wil echter geen risico nemen dat andere makelaars nog zullen worden opgepakt. In de toekomst wil het enkel samenwerken met zuivere zaakwaarnemers. Deze beslissing kan wel invloed hebben op de wintermercato. Makelaars zullen niet geneigd zijn te willen samenwerken met paars-wit.