Vandenbempt trekt stevig van leer: Het lelijke eendje van ons voetbal

Vandenbempt trekt stevig van leer: "Het lelijke eendje van ons voetbal"

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 22:06wo 14-11-2018 om 22:06

Het gerecht is vandaag binnengevallen bij Excelsior Moeskroen. Volgens Peter Vandenbempt zullen veel ploegen in de Jupiler Pro League gelukkig zijn dat de Waalse club eindelijk in het vizier komt van de speurders.

"Dat heeft er alles mee te maken dat Moeskroen een beetje het lelijke eendje geworden is van ons voetbal door de manier waarop het zich een paar keer na elkaar spectaculair - volgens sommigen verdacht - gered heeft. Daar heeft dit onderzoek voor alle duidelijkheid niets mee te maken", stelde de analist bij Sporza.

"Maar er is ook de manier waarop Moeskroen vier jaar na elkaar toch zijn licentie gekregen heeft. Jaar na jaar hebben clubs die licentie aangevochten. De allereerste keer omdat de club financieel ongezond zou zijn, wat ook gebleken is. Moeskroen kwam daarna in handen van spelersmakelaar Pini Zahavi, wat volgens de FIFA-regels verboden is."

"Er is ook sprake van een ongeoorloofde lening, die dan ineens was kwijtgescholden. En er is ook sprake van schriftvervalsing. Volgens de klagende partijen waren er meer dan bewijzen genoeg om geen licentie te geven, maar volgens de Licentiecommissie en het BAS waren er onvoldoende bewijzen om aan te tonen wat iedereen al wist, zelfs de CEO van de Pro League", besloot Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws