Club Brugge, Anderlecht én Genk aan het kanon bij jonge Duivels

14-11-2018 20:00

De echte Rode Duivels spelen pas donderdagavond tegen IJsland, maar de U19 van coach Jacky Mathijssen mocht zich wel al uitleven. Litouwen was het kind van de rekening met een afgetekende 5-0.

De U19 is dus goed begonnen aan de kwalificatiecampagne voor het komende EK in 2019. Loïs Openda van Club Brugge opende de score na 29 minuten met een penaltygoal. Voor de rust werd het al 2-0 door een eigen doelpunt.

Na de rust werd de score uitgediept. Eerst tekende Thierry Lutonda van Anderlecht voor de 3-0. In de slotfase deed Tom Reyners, jeugdspeler van Racing Genk, er nog twee doelpunten bij.

Op zaterdag volgt al de volgende partij tegen Malta, dinsdag is Frankrijk de tegenstander. Alle matchen worden in Malta gespeeld. België moet bij de eerste twee van de poule eindigen om deze fase te overleven, maar daarna wacht nog een poulefase. Het EK vindt plaats in juli 2019 in Armenië.