'Ik denk dat ze bij Ajax liever tegen De Graafschap spelen dan tegen Gent'

'Ik denk dat ze bij Ajax liever tegen De Graafschap spelen dan tegen Gent'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 19:15wo 14-11-2018 om 19:15

Vincent Kompany pleitte deze week voor een BeNe-League. Willem Vissers, chef sport van de Volkskrant, is het eens met de Rode Duivel van Manchester City, maar denkt dat hij weinig medestanders heeft.

Lees ook:  Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

"Ik heb al vaak geschreven over de BeNe-League en ben daar zelf een grote voorstander van", aldus Vissers tegen Sporza. "Ik vind dat we te veel lijdzaam toezien hoe het gat tussen de Europese top en de kleine landen steeds groter wordt. Ik vind dat we actief moeten zijn en moeten proberen om ook groter te worden. Dat kan volgens mij door België en Nederland samen te trekken."

Nederland te druk met zichzelf
Vissers ziet alleen maar voordelen. "Volgens mij zouden de twee landen er allebei beter van worden als de beste clubs uit België en Nederland samen één competitie zouden vormen." In een samenwerking heeft hij echter weinig vertrouwen. "Ze zijn in Nederland op dit moment zo druk bezig met zichzelf, dat ik me niet kan voorstellen dat er veel belangstelling is om samen met België een competitie te vormen. De BeNe-League is eigenlijk een gepasseerd station en dat vind ik persoonlijk heel jammer."

In een ideaal scenario zou volgens Vissers iedere club de kans krijgen om aan de BeNe-League mee te doen. "Qua afstanden (één van de kritieken, red.) valt het heel goed mee. Je moet de geesten rijp maken en die zijn daar in Nederland nog niet klaar voor. Ik denk dat ze bij Ajax nog altijd liever tegen De Graafschap spelen dan tegen KAA Gent."

Poll

Ben je pro of contra de BeNe-League?

(264 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 14 november 2018 om 19:34
De pro stemmers zijn de eerste die zwaar tegen zijn dat de Spaanse , Italiaanse , Duitse en Engelse topploegen een super CL willen spelen want daar vallen zij dan af en dat mag niet .
[Reactie gewijzigd op donderdag 15 november 2018 om 00:31]
Vind ik leuk
woensdag 14 november 2018 om 19:57
.
[Reactie gewijzigd op woensdag 14 november 2018 om 19:58]
Vind ik leuk
woensdag 14 november 2018 om 19:54
Gemengde mening, voor de afstand zeker niet we hebben drie luchthavens .Maar als we Europees nog iets willen bereiken ,zou het niet slecht zijn.
Vind ik leuk
blondel +3250
woensdag 14 november 2018 om 21:27
Zou volgens mij geen meerwaarde voor onze ploegen opleveren.Europees gaan we nooit meer meedoen.Alleen landen waar het geld in overvloed vloeit zullen aan de top blijven.Een BeNe-liga gaat daar niks aan veranderen.
Vind ik leuk
woensdag 14 november 2018 om 21:35
Pas op ik denk de tv rechten al , en da brengt nieuwe sponsors veel topmatchen .Tga ook nieuw zijn en da trekt volk .Hun stadions zijn vol en de onze zullen er van volkomen .Maya voordelen en nadelen.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18448
woensdag 14 november 2018 om 20:17
Ze voelen zich weer beter.
Vind ik leuk
donderdag 15 november 2018 om 12:12
Ik ben pro BeNe league maar als je ziet dat Brugge tegen Monaco wint waarom dan geen FraBeNe league?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws