'Ik denk dat ze bij Ajax liever tegen De Graafschap spelen dan tegen Gent'

'Ik denk dat ze bij Ajax liever tegen De Graafschap spelen dan tegen Gent'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 19:15wo 14-11-2018 om 19:15

Vincent Kompany pleitte deze week voor een BeNe-League. Willem Vissers, chef sport van de Volkskrant, is het eens met de Rode Duivel van Manchester City, maar denkt dat hij weinig medestanders heeft.

Lees ook:  Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

"Ik heb al vaak geschreven over de BeNe-League en ben daar zelf een grote voorstander van", aldus Vissers tegen Sporza. "Ik vind dat we te veel lijdzaam toezien hoe het gat tussen de Europese top en de kleine landen steeds groter wordt. Ik vind dat we actief moeten zijn en moeten proberen om ook groter te worden. Dat kan volgens mij door België en Nederland samen te trekken."

Nederland te druk met zichzelf
Vissers ziet alleen maar voordelen. "Volgens mij zouden de twee landen er allebei beter van worden als de beste clubs uit België en Nederland samen één competitie zouden vormen." In een samenwerking heeft hij echter weinig vertrouwen. "Ze zijn in Nederland op dit moment zo druk bezig met zichzelf, dat ik me niet kan voorstellen dat er veel belangstelling is om samen met België een competitie te vormen. De BeNe-League is eigenlijk een gepasseerd station en dat vind ik persoonlijk heel jammer."

In een ideaal scenario zou volgens Vissers iedere club de kans krijgen om aan de BeNe-League mee te doen. "Qua afstanden (één van de kritieken, red.) valt het heel goed mee. Je moet de geesten rijp maken en die zijn daar in Nederland nog niet klaar voor. Ik denk dat ze bij Ajax nog altijd liever tegen De Graafschap spelen dan tegen KAA Gent."

Poll

Ben je pro of contra de BeNe-League?

(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws