Jubilaris Witsel bespreekt zijn dieptepunt bij Rode Duivels: ''Moeilijke periode''

Jubilaris Witsel bespreekt zijn dieptepunt bij Rode Duivels: ''Moeilijke periode''

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 16:40wo 14-11-2018 om 16:40

De Rode Duivels nemen het donderdagavond in de Nations League op tegen IJsland. Het gaat voor Axel Witsel een hele speciale avond worden, want hij speelt zijn 100e interland. In zijn 10 jaar bij de nationale ploeg maakte Witsel hoogte- en dieptepunten mee.

Het voorbije WK was ook voor de 29-jarige Witsel een overgetelijke prestatie. "Ik beleef nu een van mijn beste perioden in mijn carrière. Ik heb bij elke bondscoaches het beste van mezelf gegeven. Nu lijkt iedereen me aanvaard te hebben. Zeker na het WK. Dat was ook de mooiste periode uit mijn carrière'', liet hij woensdag tijdens de persconferentie optekenen.

Witsel maakte uiteraard ook de mindere rooskleurige tijden mee. Zoals in de periode van zijn debuut. "In mijn eerste interland scoorde ik met het hoofd. Voor de rest was het niet zo prettig want we verloren met 1-4 van Marokko." Niets liet echter zo'n grote wond achter als de pijnlijke exit op het EK van 2016. "De moeilijkste periode voor mij in die 100 interlands was de uitschakeling tegen Wales'', klinkt het.

De jubilaris is echter bovenal trots dat hij deze mijlpaal heeft bereikt en kijkt uit naar zijn 100e optreden. "Het is een belangrijke match voor mij om die 100ste interland te spelen. Ik heb geen ander doel op dit moment. Ik denk er nog niet aan om te stoppen'', besluit Witsel.

Lees ook: Witsel staat voor mijlpaal, KBVB zet de middenvelder in de schijnwerpers

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws