Journalist tipt instanties: 'Kijken jullie ook eens naar Kortrijk-Moeskroen?'

Journalist tipt instanties: 'Kijken jullie ook eens naar Kortrijk-Moeskroen?'

14-11-2018 15:22
9

Het gerecht heeft haar pijlen nu ook op Royal Excel Moeskroen gericht. De Henegouwers hebben jaar na jaar problemen met de licentiecommissie, maar wisten hun vel tot op heden steeds te redden. Vreemd genoeg wordt de club niet genoemd in de omkoopaffaire.

De bevoegde instanties benadrukken immers dat Moeskroen enkel onder de loep ligt voor fraude. Dat vindt Chris Van den Abeele, sportjournalist, bijzonder ongeloofwaardig. Hij roept de speurders op om Les Hurlus ook toe te voegen aan het dossier rond de wedstrijdvervalsing.

'Beste justitie, nu jullie toch bij Moeskroen zijn uitgekomen, bekijken jullie ook eens Kortrijk-Moeskroen van maart 2017, die schan-da-li-ge "wedstrijd" die over degradatie besliste?', vraagt hij luidop via Twitter. '"Geen onderzoek naar matchfixing"? Komaan zeg. Ontgoochel ons niet', besluit hij.

Op de slotspeeldag van het seizoen 2016-2017 wist Moeskroen in extremis haar hachje te redden. Op bezoek bij een uitermate futloos KV Kortrijk wonnen de Henegouwers met 0-2. Daardoor moest KVC Westerlo naar Eerste Klasse B zakken.