Witsel staat voor mijlpaal, KBVB zet de middenvelder in de schijnwerpers

Witsel staat voor mijlpaal, KBVB zet de middenvelder in de schijnwerpers

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 13:37wo 14-11-2018 om 13:37

Axel Witsel is nog maar amper 29 jaar oud. Toch speelt hij donderdag mogelijk al zijn honderdste cap voor de Belgische nationale ploeg.

Iets meer dan tien jaar geleden debuteerde Witsel bij de Rode Duivels. Op 26 maart 2008 liet bondscoach René Vandereycken de toenmalige middenvelder van Standard invallen tijdens de oefeninterland tegen Marokko. Na amper vijf minuten op het veld scoorde Witsel in het Koning Boudewijnstadion de 1-2. Uiteindelijk verloren de Belgen met 1-4.

Teller op negen
Donderdag neemt België het thuis op tegen IJsland. Indien Witsel de match in de Nations League speelt, wordt het zijn honderdste duel voor de nationale ploeg. In zijn vorige 99 interlands wist de huidig middenvelder van Dortmund negen keer te scoren. Viert hij donderdag zijn jubileum in stijl met zijn tiende goal voor de Rode Duivels?

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Poll

Scoort Witsel donderdag tegen IJsland?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 14 november 2018 om 14:03
De goede oude tijd dat we tegen Marokko verloren met 1-4, of dat we helaas voor ons Brugge supporters om te zeggen moesten rekenen of Hoefkens en Stijnen in zo een soort matchen.verliezen met 4-1 van Finland ook, 4-0 tegen Egypte. Ja zo kun je doorgaan natuurlijk.

Gelukkig zijn de jonge gasten ook geslaagd en alhoewel ik de speelstijl qua passing van Witsel niet zo kan smaken, heeft hij tenminste geen achterstand zoals ons Yannickske. hopelijk kan die toch nog 3-4 jaar mee op dit niveau.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws