IJslandse doelman verkoos Denen boven Club Brugge: ''Dat klonk me beter''

IJslandse doelman verkoos Denen boven Club Brugge: ''Dat klonk me beter''

Karlo Letica moest het doelmannenprobleem bij Club Brugge oplossen, maar hij was de volgende sluitpost die te licht werd bevonden. De IJslandse doelman Runar Alex Runarsson had enkele jaren geleden al de oplossing kunnen zijn. Runarsson, de zoon van Runar Kristinsson (ex-coach van Lokeren) koos echter voor een Deens avontuur.

Runarsson, die bij de selectie zit voor het duel met de Rode Duivels, laat weten dat de interesse zeer concreet was. "Ik ben een keer of twee, drie in Brugge geweest, ja. Ik keepte toen in IJsland bij KR en had de keuze tussen Club Brugge en Nordsjaelland in Denemarken. Ik vond Nordsjaelland een betere stap'', laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

De viervoudig international heeft daar ook een heldere uitleg voor. Ze spelen daar zoals Manchester City, met een meevoetballende doelman dus, én het is hun politiek om jonge spelers kansen te geven, te ontwikkelen en die door te verkopen aan grotere clubs. Daar zou ik een kans krijgen en dat klonk me beter dan Club'', klinkt het.

Via Nordsjaelland kwam Runarsson deze zomer bij de Franse eersteklasser Dijon tercht. Runarsson heeft dan ook geen spijt van zijn beslissing om Nordsjaelland destijds boven Blauw-Zwart te verkiezen. ''In Brugge is er geld genoeg. Als je niet vanaf de eerste minuut presteert, kopen ze wel een nieuwe doelman. En zie, het is de juiste keuze gebleken"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie