Done deal: 'Anderlecht en Wolfsburg sloten opvallende overeenkomst voor Dimata'

Done deal: 'Anderlecht en Wolfsburg sloten opvallende overeenkomst voor Dimata'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 11:41wo 14-11-2018 om 11:41

Anderlecht huurt Landry Dimata tot op heden met succes van VfL Wolfsburg. Paars-wit wil de optie tot koop van 6 miljoen euro dan ook graag lichten. Dat wordt een uitgemaakte zaak, want eigenlijk stond het afgelopen zomer al vast dat het tot een permanente deal zou komen.

Sport/Voetbalmagazine heeft zich inzicht weten te verschaffen in het huurcontract en kwam tot een opvallende ontdekking. 'Afgeleid uit documenten die we konden inkijken, blijkt dat het lenen van Dimata bij Wolfsburg voor het seizoen 2018/19 de Brusselaars 1 miljoen euro kostte. In die deal werd ook een aankoopoptie van 5 miljoen euro opgenomen', klinkt het.

Volgens het weekmagazine heeft die optie echter veel weg van een verborgen huurovereenkomst. Want schrijft Sport/Voetbalmagazine: 'Ze wordt automatisch gelicht 'zodra de speler vijf wedstrijden speelt'. Of: 'Als Anderlecht zich plaatst voor een Europese competitie.' Dimata was dus zo goed als zeker, begin deze zomer, dat hij langer dan één seizoen voor Anderlecht zou voetballen, tenzij hij zich zwaar blesseerde.'

Niets lijkt een definitieve overstap van Dimata in de weg te staan. Dat zou goed nieuws betekenen voor de Brusselaars, want de 21-jarige toonde zich met tien treffers in achttien optredens een absolute meerwaarde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws