'Real heeft eerste winteraankoop binnen: middenvelder komt voor 20 miljoen'

'Real heeft eerste winteraankoop binnen: middenvelder komt voor 20 miljoen'

14-11-2018 08:30
0

Exequiel Palacios wordt de eerste winteraankoop van Real Madrid. De Spaanse grootmacht heeft een akkoord bereikt met River Plate over een transfer van de twintigjarige middenvelder, meldt althans Marca.

De Champions League-winnaar zal iets meer dan twintig miljoen euro overmaken naar Argentinië. Palacios sluit in januari meteen aan bij het elftal van kersvers trainer Santiago Solari. Hij moet Real Madrid van meer opties voorzien centraal op het middenveld.

De deal zal wereldkundig worden gemaakt na de Copa Libertadores. River Plate speelde het eerste duel met Boca Juniors met 2-2 gelijk. De return in het eigen Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti is op 24 november. Palacios, die reeds zijn debuut maakte voor Argentinië, is een steunpilaar in het elftal van River Plate.

Voor Palacios ligt een contract tot medio 2024 klaar in de Spaanse hoofdstad. De deal past in de strategie van Real om grote talenten zo snel mogelijk op te pikken. De club denkt alleen op die manier te kunnen blijven concurreren met Paris Saint-Germain en Manchester City, die financieel veel meer slagkracht hebben.

Real Madrid overweegt ondertussen ook Mario Hermoso terug te halen. De linksbenige verdediger maakt dit seizoen indruk bij Espanyol en kreeg zelfs een uitnodiging voor het Spaanse elftal. De Madrilenen hebben een terugkoopoptie van 7,5 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie