UPDATE: RSZ-voorstel besproken in het parlement: ‘Constructieve sfeer’

UPDATE: RSZ-voorstel besproken in het parlement: ‘Constructieve sfeer’

14-11-2018 08:00 Laatste update: 06-12-2019 09:29
17

Er is de laatste tijd heel wat te doen omtrent de RSZ-voordelen voor profvoetballers. Verschillende ministers willen komaf maken met de vele kortingen. Maggie De Block is niet geneigd hen te volgen.

De Vlaamse minister van Sociale Zaken zat recent nog samen met Marc Coucke, voorzitter van de Pro League. Daaruit blijkt volgens Het Nieuwsblad dat De Block de voetbalclubs steunt. Woensdag zit zij met Johan Van Overtveldt samen om het wetsvoorstel te bekijken.

Op dit moment staan de clubs slechts twintig procent van de bedrijfsheffing doorstorten naar de Staat. CD&V-kamerleden Roel Deseyn en Stefaan Vercamer willen wél doorgaan met het wetsvoorstel.

Heel wat clubs houden hun hart al vast. Zo houdt Coucke al rekening met een horroscenario. Hij sprak recent al van “een economisch kerkhof” indien de voordelen aangepakt worden. Voor bijvoorbeeld Anderlecht zou het verschil maar liefst 23 miljoen euro bedragen.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Open VLD, N-VA, sp.a, Groen en CD&V gisteren samen in het Vlaams Parlement hebben gepraat over het RSZ-voorstel voor topsporters. Er werd nog geen beslissing gemaakt want de standpunten liggen nog te ver uit elkaar.

‘Maar er wordt wel een tabel opgemaakt om de verschillende voorstellen op te lijsten en er zijn ook werkafspraken gemaakt. Er zal in de toekomst overlegd worden om tot één concreet voorstel te komen’, klinkt het.

Johan Vande Lanotte was aanwezig. Hij zit samen met Tomas Van Den Spiegel en Michel Maus in de werkgroep van de Pro League. Volgende week zouden hun plannen worden bekendgemaakt. ‘Alle partijen benadrukken dat het de bedoeling is om in een constructieve sfeer verder te onderhandelen’, luidt de boodschap.