Chaos dreigt in 1A en 1B: 'KV Mechelen en Waasland-Beveren de pineut'

Chaos dreigt in 1A en 1B: 'KV Mechelen en Waasland-Beveren de pineut'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 07:30wo 14-11-2018 om 07:30

Het matchfixingschandaal in ons land belooft nog het één en ander te worden. Zo riskeren zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren een verplichte degradatie, al kan dat pas bijzonder laat gecommuniceerd worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Beide clubs worden ervan verdacht de laatste (en onderlinge) wedstrijd uit de reguliere competitie van vorig seizoen gefixt te hebben. Allerlei telefoongesprekken werden afgetapt waaruit bleek dat bestuurders samen met Dejan Veljkovic de degradatiestrijd wilden bepalen.

Indien de voetbalbond vindt dat de feiten zijn bewezen, zullen Mechelen en Waasland-Beveren verplicht degraderen. Malinwa plaatste zich vorige week voor de finale om promotie naar 1A. Indien er voor dan (1 maart) geen uitspraak is, belooft het chaos te worden.

Clubs in het ongewisse
Indien Mechelen schuldig bevonden wordt, dan promoveert de tegenstander uit de promotiewedstrijd. Indien Malinwa ook de tweede periode wint, dan promoveert het team die – na Mechelen – het meeste punten haalde doorheen het seizoen. Men vreest dat er pas in juni of juli een beslissing komt omtrent die situatie.

Ook voor Waasland-Beveren wordt het een boeltje. De Wase fusieclub riskeert ook de degradatie, maar ook hun sportieve prestaties zijn afhankelijk van hun (eventuele) bestemming. Indien zij laatste eindigen in 1A én schuldig bevonden worden aan matchfixing, degraderen ook zij naar Eerste Amateur.

Poll

Moeten zij degraderen?

(815 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws