FA schorst scheidsrechter voor drie weken na schaar, steen, papier

FA schorst scheidsrechter voor drie weken na schaar, steen, papier

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 22:44di 13-11-2018 om 22:44

De FA heeft David McNamara voor drie weken geschorst omdat hij twee aanvoerders via steen, papier, schaar liet beslissen wie er af mocht trappen. Volgens de regels moet Kop of Munt bepalen wie de wedstrijd begint.

McNamara floot op 26 oktober de wedstrijd tussen Manchester City en Reading in de Vrouwencompetitie en was zijn muntje vergeten. Omdat hij geplaagd werd door tijdsnood besloot hij het op te lossen met steen, papier, schaar, maar dat mag volgens de regels niet. De 'oplossing' komt McNamara duur te staan: de FA heeft hem voor 21 dagen geschorst. Hij heeft het recht om de beslissing aan te vechten. 

Joanna Stimpson, de scheidsrechtersmanager van de vrouwenafdeling, heeft weinig goede woorden over voor de actie van McNamara. "De scheidsrechter vergat zijn munt en kwam daardoor in tijdsnood", zo wordt ze geciteerd door de Engelse krant The Telegraph.

"Hij dacht dat het het juiste was om te doen. Even later dacht hij waarschijnlijk dat dat níet het geval was. Dit is niet te verdedigen. Hij had zich beter voor moeten bereiden. Hij had een muntje moeten hebben, maar die had hij niet. Het is teleurstellend en ontoelaatbaar. Dit is erg onprofessioneel. Volgens de regels van het spel moet je een munt hebben. Ik denk niet dat we dit kunnen negeren."

Lees meer over:Premier League

Plaats een reactie

woensdag 14 november 2018 om 00:10
En dat heeft zo een ongelooflijke invloed gehad op de wedstrijd , in België zijn wij héél wat méér gewoon . Wij zouden blij zijn dat het bij schaar , steen , papier als het daar bij bleef .
Vind ik leuk
Patfey +6195
woensdag 14 november 2018 om 04:40
Ja, ik vind dat ze die wedstrijd moeten laten herstellen. Stel je voor dat met een muntje de andere partij de tos gewonnen had😃!
Vind ik leuk
Vlad +3703
woensdag 14 november 2018 om 08:00
Hier gooien ze met muntstuk in het VAR busje om penalty of rode kaart al dan niet toe te kennen.
Vind ik leuk
Hierulf +1807
woensdag 14 november 2018 om 06:20
Pffffff
Vind ik leuk
woensdag 14 november 2018 om 09:18
Sommige mensen hebben echt tijd over op hun werk....
Voor zo'n detail.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws