FA schorst scheidsrechter voor drie weken na schaar, steen, papier

FA schorst scheidsrechter voor drie weken na schaar, steen, papier

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 22:44di 13-11-2018 om 22:44

De FA heeft David McNamara voor drie weken geschorst omdat hij twee aanvoerders via steen, papier, schaar liet beslissen wie er af mocht trappen. Volgens de regels moet Kop of Munt bepalen wie de wedstrijd begint.

McNamara floot op 26 oktober de wedstrijd tussen Manchester City en Reading in de Vrouwencompetitie en was zijn muntje vergeten. Omdat hij geplaagd werd door tijdsnood besloot hij het op te lossen met steen, papier, schaar, maar dat mag volgens de regels niet. De 'oplossing' komt McNamara duur te staan: de FA heeft hem voor 21 dagen geschorst. Hij heeft het recht om de beslissing aan te vechten. 

Joanna Stimpson, de scheidsrechtersmanager van de vrouwenafdeling, heeft weinig goede woorden over voor de actie van McNamara. "De scheidsrechter vergat zijn munt en kwam daardoor in tijdsnood", zo wordt ze geciteerd door de Engelse krant The Telegraph.

"Hij dacht dat het het juiste was om te doen. Even later dacht hij waarschijnlijk dat dat níet het geval was. Dit is niet te verdedigen. Hij had zich beter voor moeten bereiden. Hij had een muntje moeten hebben, maar die had hij niet. Het is teleurstellend en ontoelaatbaar. Dit is erg onprofessioneel. Volgens de regels van het spel moet je een munt hebben. Ik denk niet dat we dit kunnen negeren."

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws