Kompany haalt uit na Football Leaks-artikel: Ga kijken bij de echte criminelen

Kompany haalt uit na Football Leaks-artikel: "Ga kijken bij de echte criminelen"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 20:35di 13-11-2018 om 20:35

Vincent Kompany heeft serieus uitgehaald naar het Football Leaks-artikel over de gang van zaken bij de Ghanese voetbalacademie Right to Dream.

Het belang van de spelers zou volgens Football Leaks niet altijd voorop staan. "Ik ben zelf heel erg bezig met Afrika", vertelde Kompany tijdens een interview met Sporza. "Ik vind dat er in die artikels eigenlijk heel zwak geschoten is op de verkeerde dingen. Ik heb het verhaal over die voetbalscholen gelezen en met alle respect: eigenlijk is dat een heel zwak artikel."

"Die kinderen in Afrika worden geselecteerd op basis van talent, op dezelfde manier als het hier in Europa gebeurt. Er wordt gezegd dat ze toegang hebben tot studies en dat er 90 kinderen samen in een eetzaal staan te eten. Alsof dat een slechte zaak is. Je zou ook kunnen zeggen dat het een goeie zaak is en dat ze toegang krijgen tot studies."

"Als je wilt gaan kijken in Afrika, ga dan kijken bij de echte criminelen. Bij de mensen die daar echt aan kinderhandel doen, kinderen weghalen uit Afrika en allerlei verhalen vertellen aan die families zonder iets achter te laten voor die families. Dáár moet je gaan kijken", besloot de Rode Duivel.

Lees ook: Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws