Kompany haalt uit na Football Leaks-artikel: Ga kijken bij de echte criminelen

Kompany haalt uit na Football Leaks-artikel: "Ga kijken bij de echte criminelen"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 20:35di 13-11-2018 om 20:35

Vincent Kompany heeft serieus uitgehaald naar het Football Leaks-artikel over de gang van zaken bij de Ghanese voetbalacademie Right to Dream.

Het belang van de spelers zou volgens Football Leaks niet altijd voorop staan. "Ik ben zelf heel erg bezig met Afrika", vertelde Kompany tijdens een interview met Sporza. "Ik vind dat er in die artikels eigenlijk heel zwak geschoten is op de verkeerde dingen. Ik heb het verhaal over die voetbalscholen gelezen en met alle respect: eigenlijk is dat een heel zwak artikel."

"Die kinderen in Afrika worden geselecteerd op basis van talent, op dezelfde manier als het hier in Europa gebeurt. Er wordt gezegd dat ze toegang hebben tot studies en dat er 90 kinderen samen in een eetzaal staan te eten. Alsof dat een slechte zaak is. Je zou ook kunnen zeggen dat het een goeie zaak is en dat ze toegang krijgen tot studies."

"Als je wilt gaan kijken in Afrika, ga dan kijken bij de echte criminelen. Bij de mensen die daar echt aan kinderhandel doen, kinderen weghalen uit Afrika en allerlei verhalen vertellen aan die families zonder iets achter te laten voor die families. Dáár moet je gaan kijken", besloot de Rode Duivel.

Lees ook: Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

Plaats een reactie

dinsdag 13 november 2018 om 22:37
Serieus bezig zijn met Afrika, zonder er aanwezig te zijn. CHAPEAU, nog straffer dan Mozes... In plaats van kompany bars te openen of voetbal clubs op te kopen in Brussel. Misschien 1/10 geïnvesteerd daarvan in Afrika me dunkt... Goeie gast, maar probeer niet beter over te komen dan je bent, doe gewoon man!
Vind ik leuk
JoeCanoe +1542
woensdag 14 november 2018 om 11:00
Misschien doet hij daar wel meer dan wat hier op VP of in HLN komt. Ik veronderstel dat hij in elk geval beter weet dan jij en ik van hoe het er ginder aantoe gaat.

Ik geef geen kritiek op zakenbwaar ik niets van afweet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws