Verbist buigt zich over VAR-momenten: Oostende zal het zeker oneens met hem zijn

Verbist buigt zich over VAR-momenten: Oostende zal het zeker oneens met hem zijn

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 16:32di 13-11-2018 om 16:32

KV Oostende ging de voorbije speeldag met 2-0 onderuit bij Royal Antwerp FC en voelde na afloop bestolen door de arbitrage. Met name de VAR van dienst kreeg er flink van langs. Drie cruciale beslisslingen vielen in het nadeel uit van de bezoekers. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft de Kustboys slechts op één punt gelijk. 

Zo erkent Verbist dat Oostende een penalty is ontnomen. ''Na een voorzet van Brecht Capon raakt Ivo Rodrigues de bal met de arm die naast zijn lichaam is maar die hij eerst op zijn rug hield. Alhoewel er een duidelijke beweging is van arm naar de bal fluit de scheidsrechter niet voor strafschop. Hier had de VAR moeten tussenkomen en de scheidsrechter naar het scherm roepen om de beelden te bekijken'', zegt Verbist op de website van de Pro League.

KVO was eveneens verbolgen over het feit dat Dieumerci Mbokani geen rood kreeg wegens natrappen. Een correct besluit, zo oordeelt Verbist. ''Na een duel tussen Nicolas Lombaerts en Dieumerci Mbokani maakt deze laatste nog een beweging met het been en raakt Lombaerts op de kuit. Dit gebeurt buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter. Er is geen VAR-tussenkomst. Gezien de lage intensiteit en de fysieke integriteit van de Oostende-speler die niet in gevaar is, had hier een gele kaart volstaan. Correcte inschatting van de VAR om niet tussen te komen.

De rode kaart voor Aristote Nkaka was dan wel weer gerechtvaardigd. ''Na een tackle van Aristote Nkaka aan hoge snelheid en met de voet vooruit op het onderbeen van Aurélio Buta fluit de scheidsrechter geen fout. Correcte VAR-tussenkomst om de scheidsrechter naar het scherm te roepen en hem de fout te tonen'', besluit de voormalige ref. Gezien de eerdere woede zal Oostende zich vermoedelijk niet kunnen vinden in de uitleg van Verbist.

Lees ook: Lombaerts over de VAR: "Pinten gedronken met Bölöni''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws