'Anderlecht vroeg twee miljoen euro voor speler van... dertien jaar'

'Anderlecht vroeg twee miljoen euro voor speler van... dertien jaar'

13-11-2018 11:45
4

Het platform Football Leaks heeft opnieuw heel wat vertrouwelijke voetbaldocumenten publiek gemaakt. De Standaard keek die in en vond ook een dossier rond Evangelos Patoulidis. Die had eigenlijk veel geld moeten opbrengen, maar Anderlecht zag hem uiteindelijk langs de achterdeur weggaan.

Al in het voorjaar van 2015 wilde Manchester City in zee gaan met de toen amper dertienjarige middenvelder. Beide partijen zaten rond de tafel om het over zijn toekomst te hebben. Anderlecht wilde hem houden, maar zijn vader wil buigen voor City. Paars-wit zet een transfersom van twee miljoen euro op zijn hoofd. 

City geeft aan dat het anderhalf miljoen euro wil betalen als Patoulidis op zijn zestiende naar Engeland komt. Als dat niet gebeurt, betaalt Anderlecht een compensatie van drie miljoen euro. Vooral dat laatste doet de deal mislukken. Anderlecht probeert nog een percentage op doorverkoop te regelen, maar daar heeft City geen oren naar.

Vorig jaar trok de toen vijftienjarige Patoulidis de deur achter zich dicht bij Anderlecht. Hij vertrok uiteindelijk via de achterdeur naar rivaal Standard. Meer dan een beperkte opleidingsvergoeding kan Anderlecht dus niet meer vangen voor hem.