Football Leaks: 'Anderlecht zette toptalent op het spel voor komst Markovic'

Football Leaks: 'Anderlecht zette toptalent op het spel voor komst Markovic'

13-11-2018 10:45
6

Anderlecht kon vorig seizoen nog rekenen op de diensten van Lazar Markovic. Liverpool stelde zijn flankspeler ter beschikking, maar deed dat niet zomaar.

De Standaard kon namelijk enkele documenten van Football Leaks inkijken. Daaruit blijkt dat Anderlecht Markovic enkel kon huren omdat het toestemming gaf om te spreken met Jeremy Doku. Dat is een inmiddels zestienjarige spits die al mag meedoen in het beloftenelftal.

In januari van dit jaar was Doku nog geen zestien jaar en moest Liverpool dus toestemming hebben van paars-wit. Anderlecht gaf die en zette het ook op papier, maar een transfer kwam er niet. Meer nog: Marc Coucke kon in de zomer aankondigen dat Doku zijn eerste contract bij Anderlecht had getekend.

Voormalig sportief manager Herman Van Holsbeeck beseft dat hij een risico nam. "De eerste ploeg presteerde niet naar behoren. Het enige alternatief dat we toen hadden, was Markovic huren mét een clausule dat Liverpool met Doku mocht praten. Achteraf bekeken is die clausule misschien problematisch, maar toen hadden we geen andere keuze."