JPL Top 11 van de heenronde: Elftal kleurt blauw, Genk de absolute hofleverancier

JPL Top 11 van de heenronde: Elftal kleurt blauw, Genk de absolute hofleverancier

13-11-2018 10:30
16

De reguliere competitie is precies halverwege en dat is een mooi moment om een balans op te maken. VoetbalPrimeur.be doet dat onder anderen door het beste elftal van de heenronde samen te stellen. 

De muur van Antwerpen
Royal Antwerp FC staat na 15 speeldagen op een fantastische derde plaats en dat is vooral te danken aan de ijzersterke organisatie. Met 13 tegentreffers is Antwerp de minst gepasseerde ploeg. Sinan Bolat hield in zeven duels zijn doel schoon, waarmee hij het hoogste aantal clean sheets achter zijn naam heeft staan. Bolat keept als in zijn beste jaren en heeft de plek onder de lat verdiend. 

Sterke leider en nieuwe ontdekkingen
De achterhoede wordt gevormd door een viertal van evenveel verschillende clubs. Alexis Saelemaekers is één van de weinige lichtpuntjes bij het teleurstellende Anderlecht. Saelemaekers diende zich in Play-Off 1 uit het niets aan en is inmiddels een onbetwistbare kracht. De 19-jarige rechtsback houdt zich knap staande. Saelemakers was in dertien optredens bovendien goed voor vier assists, prima cijfers. Aan de overkant staat Simen Jukleröd van Antwerp, die zelfs al bij zes goals (1 goal, 5 assits) betrokken was. Jukleröd kwam deze zomer over van het Noorse Valerenga en mag absoluut een schot in de roos genoemd worden.

Takehiro Tomiyashu is net als Jukleröd een grote ontdekking. Tomiyashu trok in het zog van de nieuwe Japanse eigenaren mee naar Stayen, maar kwam in zijn eerste zes maanden slechts tot twee optredens. Onder Marc Brys is Tomiyashu snel uitgegroeid tot een revelatie. De tweebenige centrumverdediger zorgt voor stabiliteit, waarmee hij een belangrijke bijdrage levert aan de mooie resultaten. Joseph Aidoo maakt deze linie compleet. Aidoo is fysiek imponerend en achterin de leider bij koploper Genk. Opvallende stat: Aidoo pakte dit seizoen nog geen enkele gele kaart.

Rasvoetballers
Het middenveld kent een bezetting om van te smullen. Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskiy en Hans Vanaken mogen zekerheid tot de fijnste voetballers uit onze competitie gerekend worden. Pozuelo (3 goals, 8 assists) en Malinovskiy (7 goals, 6 assists) zijn de motoren van Genk en laten de Limburgse machine lopen als nooit tevoren. Hans Vanaken blijft dan weer uitblinken bij Club Brugge. Vanaken was betrokken bij liefst 14 treffers: 6 goals, 8 assists. Zijn debuut bij de Rode Duivels was een terechte bekroning voor zijn uitstekende spel.

Garantie voor goals
Leandro Trossard mocht zich ook al melden bij de nationale ploeg, maar in tegenstelling tot Vanaken moet hij nog wachten op zijn eerste minuten. Als hij zo blijft imponeren als in de eerste seizoenshelft, is dat debuut slechts een kwestie van tijd. Trossard is namelijk een kwelling voor iedere defensie. Het nieuwe goudhaantje van Genk liet in elf optredens al acht goals en twee assists noteren. Een heel hoog rendement voor deze dribbelaar.

Landry Dimata en Mbwana Samatta zijn de twee aanvallers die dit VP-elftal vervolledigen. Met tien doelpunten voeren de afmakers van respectievelijk Anderlecht en Racing Genk samen de topschutterstand aan. Gezien de vorm waarin zijn verkeren, mogen er nog een hele reeks treffers worden verwacht.