Anderlecht bevestigt: Trebel ligt dinsdag op de operatietafel

Anderlecht bevestigt: Trebel ligt dinsdag op de operatietafel

13-11-2018 15:51
5

Adrien Trebel doet er alles aan om zo snel mogelijk weer in actie te kunnen komen voor RSC Anderlecht. De middenvelder neemt ook een absolute topdokter onder de arm.

De Duitse arts Ulrike Muschaweck moet de middenvelder van zijn pubalgie afhelpen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Muschaweck wordt gezien als absolute wereldtop. Ze heeft sinds 1993 een privékliniek in München en voert jaarlijks meer dan 1.000 ingrepen uit.

Ook in de voetbalwereld is ze enorm bekend. Zo riepen Michael Owen, Steven Gerrard, Mario Balotelli, Ander Herrera, Marco Verratti en Alan Shearer haar hulp in.

Na de ingreep van Muschaweck zou Trebel al binnen drie weken opnieuw kunnen trainen. Bij andere chirurgen wordt nochtans een revalidatie van zes tot twaalf weken voorspeld. Maar ook na die ingreep is het nog steeds niet gegarandeerd dat Trebel pijnvrij zal kunnen voetballen.

Trebel blijft alleszins hoopvol. Hij hoopt na vier weken de groepsessies weer te kunnen hervatten. Na Nieuwjaar wil hij dan weer kunnen voetballen om de terugronde en de Play-Offs in de competitie blessurevrij af te werken.

Update 15.51: Anderlecht heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de operatie van Trebel dinsdag doorgang vindt. De club wenst hem daarbij al een spoedig herstel toe.