Reden achter moeilijkheden RSCA bekend? 'Nieuwelingen passen zich moeilijk aan'

Reden achter moeilijkheden RSCA bekend? 'Nieuwelingen passen zich moeilijk aan'

13-11-2018 07:49
5

RSC Anderlecht heeft een minder seizoensbegin achter de rug. Heel wat nieuwe aankopen presteren niet naar behoren. Aanpassingsproblemen zou één van de redenen zijn.

Het Nieuwsblad meldt dat enkele aankopen, waaronder Bubacar Sanneh, het moeilijk hebben om zich aan te passen bij Anderlecht. Zij voelen zich niet meteen thuis in Brussel. Vroeger rekende Anderlecht op de sociale cel om spelers te begeleiden. Dat ligt nu wat moeilijker.

Nieuwe voorzitter Marc Coucke krimpte de sociale cel enorm in. Volgens het nieuwe bestuur van Anderlecht zouden de makelaars, die al veel betaald worden, zelf moeten instaan voor de begeleiding van hun spelers. Heel wat sociale begeleiders bij RSCA moesten dan ook vertrekken van Coucke. Enkel Jan Verlinden, die zich vooral bezig houdt met de U18 en U21, blijft over.

Een andere besparing die invloed zou gehad hebben, is het stoppen van de samenwerking met het Italiaanse restaurant Bella Vita. Het restaurant ligt op amper 100 meter van het trainingscomplex. Vroeger konden spelers daar terecht voor een gezonde maaltijd, in samenspraak met de sportdiëtiste. Dat is nu ook voorbij.