Gent krijgt felle kritiek: Drie wedstrijden schorsing, dat is toch heel normaal?

Gent krijgt felle kritiek: "Drie wedstrijden schorsing, dat is toch heel normaal?"

12-11-2018 23:15
7

KAA Gent verloor zondag, ondanks een verdienstelijke pot voetbal, met 2-0 bij RSC Anderlecht. Bovendien speelden de Oost-Vlamingen sterkhouder Birger Verstraete kwijt. Die kreeg een rode kaart na een erg stevige ingreep. 

De middenvelder kreeg een schorsing van drie speeldagen voorgesteld, maar de Buffalo's zijn het daar niet mee eens en gaan in beroep. "Dat vind ik raar. Je moet dat gewoon aanvaarden", trekt Filip Joos de wenkbrauwen op bij Extra Time. Ook Jan Mulder analyseerde de fase. "Die scheidsrechter van Verstraete stond er vlak bij, en die deed het niet. Daar moest de VAR aan te pas komen om hem te herinneren aan de spelregels."

"Die lui kijken net als wij naar de Premier League", vergelijkt de Nederlander. "Ik zag een overtreding van Jorginho, van Chelsea ... Die was twee keer erger. Hij is dan niet akkoord met drie wedstrijden. Verstraete vertrekt  met een grimas van pijn, dat speelt hij niet eens. Die normen worden steeds weer verlegd. Deze overtreding zie ik elk weekend twintig keer. Waarom kan je het niet eens zijn met drie wedstrijden schorsing? Dat is toch heel normaal? Dat is zelfs zeer weinig, echt zeer weinig."

No Poll