Deschamps heeft duidelijke boodschap voor Dembélé: Ik ken zijn excuses

Deschamps heeft duidelijke boodschap voor Dembélé: "Ik ken zijn excuses"

12-11-2018 22:33
2

Didier Deschamps gaat er alles aan doen om Ousmane Dembélé op het rechte pad te houden. De miljoenenaankoop van FC Barcelona heeft het in Spanje lastig en staat in de spotlights na een aantal incidenten.

Dembélé kwam vorige week niet opdagen op de Barcelona-training en kwam zondag zelfs drie kwartier te laat voor de wedstrijd tegen Real Betis. "Ik ken zijn excuses als hij te laat is. Hij schiet dan in de verdediging en zegt: ik ben niet de enige", aldus Deschamps op de persconferentie.

De Franse bondscoach kent Dembélé inmiddels. "Het is een gewoonte van hem om te laat te komen. Of het nou bij zijn club is of bij het Franse nationale team, hij moet wel rekening houden met dat soort dingen. Het zijn dingen die horen bij een voetballer die op hoog niveau speelt."

"Ik heb er vertrouwen in dat hij zich daarvan bewust is. In de toekomst gaat hij dit voorkomen. Hij moet zorgen dat hij het begrijpt. Dat is beter voor iedereen. (...) We moeten Dembélé helpen om hem te laten beseffen dat je 24 uur per dag profvoetballer bent."