Ex-jeugdtalent van Genk en Anderlecht riskeert vier jaar gevangenis'

Ex-jeugdtalent van Genk en Anderlecht riskeert vier jaar gevangenis'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 21:45ma 12-11-2018 om 21:45

De in Enschede geboren ex-profvoetballer Ismail H. moet vier jaar de cel in, als het aan de Belgische justitie ligt. De eenmalig international van Marokko wordt verdacht van een serie gewapende overvallen in België.

H. stond destijds onder contract bij AS Roma, maar werd tijdens het seizoen 2017/2018 uitgeleend aan Westerlo. De bij pnder meer FC Twente, KRC Genk en Anderlecht opgeleide ex-prof ontkende zelf alle betrokkenheid. "Hij verdiende tienduizend euro per maand en had geen enkele reden om gewapende overvallen te plegen", liet zijn advocaat weten tijdens de rechtszitting, geciteerd door TC/Tubantia.

Dat bij een huiszoeking slippers werden aangetroffen die volgens de bewakingsbeelden ook gedragen werden door één van de daders, maakt weinig indruk op de advocaat van H. "Maar die driestrepige slippers zijn wereldwijd de meest verkochte slippers", aldus de raadsman. "En zijn gsm werd nooit op het moment van de feiten in de buurt getraceerd, alleen uren voordien of nadien. In het dossier zit geen enkel concreet bewijs."

Verzonnen naam tijdens verhoor
Medeverdachte Alexandre D.C. ontkende ook dat H. aanwezig was bij de overvallen. D.C. noemde tijdens zijn politieverhoren een andere naam, die hij echter ter plekke verzonnen bleek te hebben. De voormalig profvoetballer, die een trainingsbroek van PSV droeg tijdens de zaak, mocht zelf ook het woord nemen. "Ik blijf erbij dat ik onschuldig ben. De politie had het op een bepaald moment over twee negroïde verdachten, maar ik zie hier maar één negroïde man zitten", verdedigt H. zichzelf. "Ik zit nu al bijna een jaar vast. Dat heeft heel veel kapot gemaakt."

De uitspraak wordt op maandag 26 november verwacht.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws