Eerste ontmoeting tussen Vertenten en Veljkovic: DVD met scoutingsmateriaal

Eerste ontmoeting tussen Vertenten en Veljkovic: "DVD met scoutingsmateriaal"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 18:12ma 12-11-2018 om 18:12

Bart Vertenten zit momenteel nog altijd in de cel voor zijn betrokkenheid in het Belgische voetbalschandaal dat vorige maand losbrak. De (ex-)scheidsrechter was bevriend met makelaar Dejan Veljkovic, maar hoe hebben beide heren elkaar ontmoet?

Humo zocht het allemaal uit. Volgens het weekblad was Vertenten in maart 2014 op een internationaal jeugdtoernooi in Servië. Daar werd hij begeleid door lokale scheidsrechter Grujica Tomic. Die zou volgens Humo aan Vertenten gevraagd hebben om een dvd met scoutingmateriaal te bezorgen aan een Servische makelaar in België. Dat was dus Dejan Veljkovic.

Op die manier werd de basis gelegd voor de vriendschap tussen beide heren. Amper een week later hebben ze elkaar gezien in een hotel en nadien gingen ze ook eten samen met hun partners. Vertenten zit ondertussen al een maand in cel op verdeking van omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zijn advocaat haalde maandag wel een slag thuis in het dossier. Zijn wrakingsverzoek tegen onderzoeksrechter Joris Raskin werd ontvankelijk en gegrond. Onderzoeksrechter Joris Raskin wordt van het dossier gehaald.

Lees ook: Vertenten wint slag: Onderzoeksrechter ‘Operatie Propere Handen’ wordt vervangen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws