Club Brugge niet zoals vorig jaar: 'Europese wedstrijden spelen rol'

Club Brugge niet zoals vorig jaar: 'Europese wedstrijden spelen rol'

12-11-2018 15:51
5

Vorig seizoen was Club Brugge heer en meester in de heenronde van de Jupiler Pro League. Dit jaar verliepen de eerste vijftien matchen minder. Toch hoeft Blauw-Zwart zich niet al te veel zorgen te maken. Dat meent Marc Degryse.

Maandag was Degyrse te gast bij VISTA!, het online voetbalpraatprogramma van Het Laatste Nieuws. Volgens de analist mag Club Brugge terugblikken op een degelijke heenronde. "Het speelt bijvoorbeeld gelijk op Sint-Truiden, maar zonder die keepersfout winnen ze daar. De Europese wedstrijden hebben er zeker ook mee te maken. En Ruud Vormer is nog altijd niet de Vormer die we kenden."

Geen hulp
Degryse meent dat het logisch is dat je als Belgische ploeg na een Europese match punten kan verspelen in de Jupiler Pro League. "Volgens mij hoeft Club Brugge zich geen grote zorgen te maken. Je kunt wel als trainer – zoals bijvoorbeeld Ivan Leko doet – het maximale vragen, maar dat lukt niet altijd om te brengen door de spelers. Je kunt er een sportpsycholoog bijhalen, die je de juiste prikkel geeft. Maar ook dat helpt niet. Het zit in het hoofd. Dat verander je niet.”

Bij Club Brugge mag men trots zijn op het Europese avontuur tot nu toe. "Club Brugge wilde zich dit jaar tonen in de Champions League. Dat hebben ze gedaan tegen Atlético Madrid en Dortmund. Tegen AS Monaco pakte het ook nog punten", aldus nog Degryse.