Herinneringen aan 'compleet gestoorde' Van Gaal: 'Hij schopte tegen de deur'

Herinneringen aan 'compleet gestoorde' Van Gaal: 'Hij schopte tegen de deur'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 12:44ma 12-11-2018 om 12:44

Martin Demichelis heeft bij zijn oude club Bayern München de nodige incidenten meegemaakt met Louis van Gaal. In een uitgebreid interview met La Nacion zegt de Argentijn dat zijn voormalig trainer zich 'compleet gestoord' gedroeg. 

Demichelis speelde 2003 en 2010 bij Bayern. In 2009 en 2010 had de stopper te maken met Van Gaal. "Ik wil niet zeggen dat hij mijn slechtste trainer is geweest, hij was zelfs een geweldige coach waar je veel van kon leren, maar hij was ook compleet gestoord. Hij ging soms wat te ver", herinnert hij zich.

"Er was een wedstrijd waarin we in de rust op 3-0 stonden. Hij kwam de kleedkamer binnen, schopte tegen de deur en tegen de tassen en schreeuwde dat het allemaal een ramp was. Als aanvoerder probeerde ik hem te kalmeren. Toon een beetje respect."

Demichels kan zich ook een ander voorval herinneren. "Op een dag speelden we op de training met de basisploeg tegen de reserves en Van Gaal was de scheidsrechter. Ik kreeg de bal van de keeper, mikte op zijn hoofd en knalde hem in zijn richting. Het scheelde centimeters."

"Van Gaal zei: ik wil jullie allemaal vragen om de bal niet meer aan Demichelis te geven. Later kregen we er in de kleedkamer ruzie over."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws