Zo lang dat niet verdwijnt, krijgen we de echte Kums niet te zien

"Zo lang dat niet verdwijnt, krijgen we de echte Kums niet te zien"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 11:34ma 12-11-2018 om 11:34

Sven Kums was afgelopen zondag dé man bij Anderlecht. Met twee doelpunten zette hij zijn eigen ex-club AA Gent opzij. Volgens Peter 'T Kint van Sport/Voetbalmagazine was dat nog niet zeggen dat hij helemaal terug is.

Hij vraagt zich luidop af wat er verwacht wordt van Kums. "De echte Kums is iemand die een ploeg doet draaien, op voorwaarde dat het geheel geolied voetbalt en iedereen zijn taken uitvoert. Zo'n machine lijkt Anderlecht op dit moment niet, zelfs zondag niet tegen AA Gent, dat geruime tijd met tien speelde en toch relatief wat kansen afdwong. In zijn opmerkelijke reactie achteraf had Hein wel voor een deel gelijk: Kums viel op door zijn goals, maar had daarnaast ook mindere momenten. Balverlies, slechte keuzes."

Het is dus lang niet zeker dat Kums nu vertrokken is. "Anderlecht is nog te veel zoekend naar complementariteit, en te veel afhangend van beslissende momenten van één speler. In augustus was dat Santini, daarna Dimata en Bakkali. Dit keer was het Kums. Wie is het morgen? Zo lang die wisselvalligheid niet verdwijnt, zullen we de echte Kums niet zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws