JPL Flop Speeldag 15: Kerkhof op de Freethiel en miscast bij Club Brugge

JPL Flop Speeldag 15: Kerkhof op de Freethiel en miscast bij Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 11:00ma 12-11-2018 om 11:00

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Vooral op de Freethiel loopt er momenteel heel wat fout.

Freethiel = kerkhof
Het zal er al een tijdje aan te komen: ook Yannick Ferrera moet zijn koffers pakken bij Waasland-Beveren. De zoektocht naar een nieuwe trainer is begonnen en zou ondertussen leiden naar Bob Peeters... maar wat heeft hij daar precies bij te winnen?

De kans dat Peeters toehapt is reëel, want weinig trainers uit 1B zeggen nee tegen een avontuur in 1A. Zeker Peeters niet, die snakt naar een nieuwe kans op het hoogste niveau. Vertrekken naar een club die in drie jaar acht (!) coaches heeft gehad is echter bijzonder riskant. Overigens: vond voorzitter Dirk Huyck het niet onethisch toen Racing Genk zijn coach weghaalde tijdens het seizoen? Kennelijk is Huyck snel van mening veranderd.

Miscast bij Club Brugge?
Club Brugge heeft het heel moeilijk om matige wedstrijden naar zich toe te trekken. Een voorsprong op het bord zetten ging nog tegen Charleroi, maar daarna viel het op dat Club ook bij een voorsprong moeilijk aan uitgespeelde kansen raakt. Het kan dan nochtans op de counter spelen.

Het is inmiddels vooral duidelijk dat Abdoulay Diaby nooit echt vervangen is bij Club Brugge. Kaveh Rezaei moet hem opvolgen, maar is een totaal ander type spits. Net als Wesley Moraes komt hij in de bal, want hij mist de pure snelheid om diep te gaan. Hetzelfde geldt voor Siebe Schrijvers. Als het gaat om snelle centrumspitsen heeft Club enkel nog Loïs Openda achter de hand, maar die scoorde nog nooit.

Duiken mét de VAR?
Tijdens Moeskroen - Racing Genk was er een opvallende fase te zien. Joakim Maehle ging neer in de zestien en er werd meteen een strafschop gefloten. De VAR kwam echter tijdig tussen. Het bleek een duik: geen penalty en geel voor Maehle.

Het getuigt niet echt van veel inzicht om mét een VAR nog te gaan voor een schwalbe. Het is een kwalijke gewoonte die heel wat spelers hebben, maar tegenwoordig kan de ref uit alle mogelijke hoeken zien hoe de vork aan de steel zit. Het moet gezegd: de schwalbe was zo slecht dat ref Dierick het eigenlijk meteen had moeten zien, zonder hulp.

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws