JPL Flop Speeldag 15: Kerkhof op de Freethiel en miscast bij Club Brugge

JPL Flop Speeldag 15: Kerkhof op de Freethiel en miscast bij Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 11:00ma 12-11-2018 om 11:00

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Vooral op de Freethiel loopt er momenteel heel wat fout.

Freethiel = kerkhof
Het zal er al een tijdje aan te komen: ook Yannick Ferrera moet zijn koffers pakken bij Waasland-Beveren. De zoektocht naar een nieuwe trainer is begonnen en zou ondertussen leiden naar Bob Peeters... maar wat heeft hij daar precies bij te winnen?

De kans dat Peeters toehapt is reëel, want weinig trainers uit 1B zeggen nee tegen een avontuur in 1A. Zeker Peeters niet, die snakt naar een nieuwe kans op het hoogste niveau. Vertrekken naar een club die in drie jaar acht (!) coaches heeft gehad is echter bijzonder riskant. Overigens: vond voorzitter Dirk Huyck het niet onethisch toen Racing Genk zijn coach weghaalde tijdens het seizoen? Kennelijk is Huyck snel van mening veranderd.

Miscast bij Club Brugge?
Club Brugge heeft het heel moeilijk om matige wedstrijden naar zich toe te trekken. Een voorsprong op het bord zetten ging nog tegen Charleroi, maar daarna viel het op dat Club ook bij een voorsprong moeilijk aan uitgespeelde kansen raakt. Het kan dan nochtans op de counter spelen.

Het is inmiddels vooral duidelijk dat Abdoulay Diaby nooit echt vervangen is bij Club Brugge. Kaveh Rezaei moet hem opvolgen, maar is een totaal ander type spits. Net als Wesley Moraes komt hij in de bal, want hij mist de pure snelheid om diep te gaan. Hetzelfde geldt voor Siebe Schrijvers. Als het gaat om snelle centrumspitsen heeft Club enkel nog Loïs Openda achter de hand, maar die scoorde nog nooit.

Duiken mét de VAR?
Tijdens Moeskroen - Racing Genk was er een opvallende fase te zien. Joakim Maehle ging neer in de zestien en er werd meteen een strafschop gefloten. De VAR kwam echter tijdig tussen. Het bleek een duik: geen penalty en geel voor Maehle.

Het getuigt niet echt van veel inzicht om mét een VAR nog te gaan voor een schwalbe. Het is een kwalijke gewoonte die heel wat spelers hebben, maar tegenwoordig kan de ref uit alle mogelijke hoeken zien hoe de vork aan de steel zit. Het moet gezegd: de schwalbe was zo slecht dat ref Dierick het eigenlijk meteen had moeten zien, zonder hulp.

 

Plaats een reactie

Gimini +1054
maandag 12 november 2018 om 11:07
Zo een duidelijke "swalbe" moet rood zijn. Vind dat het vergelijkbaar is met speler foutief stoppen die op weg naar het doel is .
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 11:55
Een Swalbe altijd Geel en vrijschop tegen wanneer zullen ze weer toekomst toepassen ok .Want bijmij is het zo hoor als de vallende ziekte moeten bij de dokter hoor De Ref.
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 11:15
Inderdaad maar de handsbal wuift hij dan wel weg terwijl die speler wel degelijk de bal met de hand wegveegde en dan grijpt de VAR niet in ik hoor straks de analisten weer zeggen het was niet erg genoeg duidelijk was het in ieder geval wel zij hadden ook hier moeten reageren en hij had moeten gaan kijken maar ja het is maar Genk hè. Zo ook Leko klagen van veel matchen wat moet men dan bij KRC Genk zeggen als er een ploeg veel matchen moet spelen is het Genk wel maar dan hoor je niemand maar als hun spel dan wat minder is begint men dadelijk te klagen ook dit nog elke tegenstander stelt zich speciial op voor Genk elke ploeg doet aan afbraak voetbal of een smerige overtreding met letsels tot gevolg maar zonder bestraffing voor de overtreder erg is dat
Vind ik leuk
Jp Peeters +105
maandag 12 november 2018 om 11:26
Danny, je hebt gelijk maar dat bij Club niet anders hoor. Wij zien al jaren niets anders dan afbraakvoetbal en vuile fouten, maar de media vindt het fantastisch dat op die manier de topclubs punten verspelen. Arm Vlaanderen!!
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 11:27
Dan zitten jullie nu voor 1 keer in hetzelfde schuitje als dat RSCA elk seizoen zit Danny
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 11:28
Volledig mee eens . En wat Club Brugge betreft , misschien is Leko toch niet de geschikte coach voor een topclub als Brugge .
Vind ik leuk
BST83 +1127
maandag 12 november 2018 om 11:46
Is nu de 2de maal dat je het zegt...
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 12:06
Als een ongeschikte trainer ons in z'n eerste seizoen direct kampioen maakt dan graag verder met ongeschikte trainers.
Vind ik leuk
Red Cloud +28
maandag 12 november 2018 om 13:25
Wanneer Je jaren medicijnen moet slikken, zijn die ook niet binnen de maand uitgewerkt wanneer Je er mee stopt. Zou dat kampioenschap geen naweeën kunnen zijn van het Preudhomme tijdperk.
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 13:13
Schwalbe direct rood eender welke club of speler. Deze spelers hebben weinig respect voor voetbal en is een teken ook van zwakte.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws