Paris Saint-Germain rolt AS Monaco op en duwt Henry dieper in moeras

11-11-2018 22:51
1

Paris Saint-Germain heeft het AS Monaco van Thierry Henry dieper in het moeras geduwd. De Monegasken waren in eigen huis duidelijk een maatje te klein voor de Parijzenaars: 0-4. Nacer Chadli startte in de basis, Youri Tielemans was geschorst.

Henry heeft Monaco sinds zijn aanstelling nog niet van de grond gekregen. Afgelopen dinsdag werd er in de Champions League zelfs een harde nederlaag geleden tegen Club Brugge, dat voor het eerst in dertien jaar een wedstrijd in het miljardenbal won.

Edinson Cavani besliste het duel in Monaco al binnen elf minuten. De Uruguyaanse topschutter profiteerde na vier minuten optimaal van slecht uitverdedigen van de thuisploeg. Zeven minuten later herhaalde hij zijn kunstje opnieuw en gleed hij de 0-2 binnen.

Het tempo ging uit de wedstrijd en er werd amper iets gecreërd, maar vlak na rust gooide PSG het duel via Cavani in het slot, die zijn hattrick completeerde. PSG zette nog een keer aan en maakte de vernedering van Monaco nog wat erger. Na een overtreding op Kylian Mbappé mocht Neymar aanleggen voor een strafschop: 0-4.

PSG haalde de voet van het gaspedaal, al kreeg de topclub nog kansen op meer. Mbappé zag de 0-5 afgekeurd worden vanwege buitenspel. PSG lijkt de champagne inmiddels koud te kunnen zetten, want de club staat na dertien duels al dertien (!) punten voor. De gifbeker van Monaco moet helemaal leeg. Henry staat met zijn ploeg op de negentiende plek in de Ligue 1.