Clement focust op positieve: Iedereen had hier blindelings voor getekend

Clement focust op positieve: "Iedereen had hier blindelings voor getekend"

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 22:37zo 11-11-2018 om 22:37

KRC Genk sloot een geweldige heenronde af met een klein tegenvallertje. Op bezoek bij rode lantaarn Royal Excel Moeskroen raakten de Limburgers niet verder dan de brilscore. Philippe Clement wil echter niet weten van te veel negativisme. 

"Het is gebleken dat het een moeilijke wedstrijd was", geeft de trainer toe bij Sporting Telenet. "Dat hebben zij de voorbije weken ook getoond, dat zij tegen topploegen een sterke organisatie kunnen neerzetten. Wij waren ook niet efficiënt genoeg vandaag. Ik denk dat dat de grootste conclusie is. 61 procent balbezit, meeste kansen ook ... Maar het was net niet."

"We hebben nu vijftien competitiewedstrijd gespeeld en staan vier punten voor op de dichtste achtervolger, dus ik denk dat iedereen daar blindelings voor had getekend een aantal maanden geleden", klopt Clement zich op de borst. "De herfstitel is natuurlijk een papieren titel, al zijn we de eerste ploeg sinds 1989 die dat ongeslagen doet. Dat is mooi voor deze jonge groep."

"Je speelt tegen een ploeg die een hele week heeft getraind om jou uit je spel te halen", verwijst hij nog eens naar opponent Moeskroen. "Ondanks dat zij geen midweekse wedstrijd hadden, hadden zij het fysiek toch moeilijker op het eind. Mijn spelers hebben fysiek dus ook een heel goede wedstrijd gebracht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws