Juventus wint topper van AC Milan, rotavond voor schlemiel Higuaín

11-11-2018 22:28

Juventus heeft de verhitte topper tegen AC Milan in winst omgezet. In San Siro werd het 0-2 voor de club uit Turijn. Op de overwinning is weinig aan te merken.

In San Siro ging het tussen de nummer vijf en nummer een van de Serie A, maar de wedstrijden zijn, ongeacht de stand op de ranglijst, altijd krakers. Juventus nam via Mario Mandzukic vlug de leiding in het stadion van Milan. De Kroaat torende hoog boven zijn directe tegenstander uit en kopte een voorzet van Alex Sandro in het doel.

Daarna gebeurde er lang weinig, tot vijf minuten voor de rust. De scheidsrechter kende na inmenging van de VAR een penalty toe aan Milan, maar Gonzalo Higuaín schoot de bal op de buitenkant van de paal. Milan slaagde er niet in om het Juventus voor eigen publiek lastig te maken, waardoor het wachten was op de genadeklap van De Oude Dame.

Die genadeklep werd tien minuten voor tijd uitgedeeld door Cristiano Ronaldo, die voor het eerst scoorde in San Siro. De Portugees schoot een rebound hard achter Gianluigi Donnarumma. Kort daarna werd Higuaín met rood van het veld gestuurd. De spits kreeg geel, maar moest vervolgens met rood van het veld omdat hij het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter. De Argentijn was amper rustig te krijgen en moest van het veld worden gedragen door zijn ploeggenoten.

De voorsprong van Juventus op nummer twee SSC Napoli is na zondagavond weer zes punten. De voorsprong op Milan is dertien punten.