City wint beladen derby en zet United op twaalf punten; Arsenal redt punt

11-11-2018 19:27
1

Manchester City heeft zondagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan aartsrivaal Manchester United. De stadgenoot werd in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-1 verslagen. City heeft nu liefst twaalf punten meer dan United. Bij Manchester United stond Marouane Fellaini 90 minuten op het veld. Romelu Lukaku viel in en was meteen belangrijk.

Voor eigen publiek waren The Citizens met name in het eerste halfuur tegen United. De openingstreffer kón niet uitblijven en viel uiteindelijk in de twaalfde minuut. Na een goede actie van Raheem Sterling op links belandde de bal via Bernardo Silva bij David Silva. De Spaanse spelmaker schoot van dichtbij gedecideerd raak.

Een paar minuten na rust werd het 2-0. Riyad Mahrez stuurde Sergio Agüero en vanuit het op het oog moeilijke hoek poeierde de Argentijnse goalgetter de bal langs United-goalie David de Gea.

De grotendeels eenzijdige wedstrijd in het Etihad Stadium werd tóch nog een beetje spannend nadat City-doelman Ederson een overtreding had begaan op invaller Romelu Lukaku. Anthony Martial benutte de daaropvolgende strafschop. De thuisploeg liet vervolgens lang na om een derde en beslissende goal te maken. Ilkay Gündogan maakte in de 87e minuut een einde aan alle onzekerheid.

City heeft nu 32 punten uit twaalf duels en klimt daarmee over Liverpool heen. The Reds wonnen eerder op de dag in eigen huis met 2-0 van Fulham.

Arsenal - Wolverhampton Wanderers 1-1
Arsenal, vijfde op de ranglijst, is de aansluiting met de topploegen voorlopig kwijt. In eigen huis hield de formatie van manager Unai Emery zondag ternauwernood een punt over aan het thuisduel Wolverhampton Wanderers. Al vroeg in de wedstrijd tekende Ivan Cavaleiro voor de openingstreffer. Aan die goal ging een dure misser van Granit Xhaka vooraf. Pas in de slotminuten werd het via Henrikh Mkhitaryan 1-1. Een voorzet van de Armeniër werd door niemand getoucheerd en vloog zó het doel in.

The Gunners blijven door de nederlaag op 24 punten steken. Tottenham staat vierde met 27 punten. Het nog ongeslagen Chelsea heeft één punt meer.