Spektakel in Spanje: Barça leidt eerste thuisnederlaag in twee jaar

11-11-2018 18:12

FC Barcelona heeft zondag een verrassende nederlaag geleden in Camp Nou. Real Betis was in een spektakelstuk met 3-4 te sterk voor de Catalaanse grootmacht, die wel aan kop blijft. Het was de eerste thuisnederlaag in ruim twee jaar.

Betis kende in Camp Nou geen plankenkoorts, zette opvallend hoog druk en beloonde zichzelf in de eerste helft met twee doelpunten. Junior Firpo zette de bezoekers uit Sevilla op voorsprong na een steekpass van William Carvalho, waarna routinier Joaquin (37) er voor rust ook nog 0-2 van maakte.

Het geschrokken Barcelona leek in de tweede helft de rug te rechten, want Lionel Messi benutte een penalty. De Argentijn maakte zijn rentree na een gebroken arm. Drie minuten na de aansluitingstreffer sloeg Betis echter weer toe. Marc-André ter Stegen blunderde bij een schot van Giovanni Lo Celso: 1-3.

In de 79ste minuut was het toch weer Barcelona dat scoorde via Arturo Vidal. De Catalaanse hoop was weer van korte duur, want Sergio Canales tekende vier minuten later voor de 2-4. Ivan Rakitic kreeg tussendoor rood. De 3-4 van Messi, zijn tweede van de dag, mocht niet meer baten.

Ondanks de 3-4 nederlaag, blijft Barça aan kop in de Primera División. De voorsprong op achtervolgers Atlético Madrid en Alavés is één punt. Real Betis klimt naar de twaalfde plek.