'Behandeling van Kums was de druppel voor trouwe Anderlecht-pion'

'Behandeling van Kums was de druppel voor trouwe Anderlecht-pion'

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 17:45zo 11-11-2018 om 17:45

Eerder deze week nam Anderlecht na tien jaar dienst afscheid van Jochen De Coene, de fysiotherapeut van de club. Dat had een bijzondere aanleiding, zo weet Het Nieuwsblad. 

De Coene verschilde namelijk te vaak van mening met zijn collega, dokter Chris Goossens. De concrete aanleiding van zijn vertrek was een discussie over Sven Kums, die sukkelt met het staartbeen. Goossens gaf hem een inspuiting om te kunnen spelen tegen Waasland-Beveren, maar die werkte niet. Eerder waren er ook al aanvaringen tussen de twee over de behandelingen van Elias Cobbaut en Andy Najar.

Goossens geeft zelf ook een reactie op die geruchten. "Overal zijn er wel eens meningsverschillen, maar mijn visie is om die zo snel mogelijk uit te praten. Over Kums kan ik u zeggen dat er geen discussie geweest is. Zo‘n twintig minuten voor de aftrap in Beveren kwam Sven bij ons melden dat hij te veel last had aan zijn staartbeen. Dan kun je op zo'n korte tijdspanne en in die omstandigheden niet veel meer doen.

"We probeerden het te verdoven met een inspuiting maar zonder garantie op succes. Het werkte niet. Voor Fenerbahçe kreeg Kums dan een inspuiting die veel dieper ging. Die werd gezet door een specialist met behulp van een echo. De kans op succes was daar veel groter", aldus Goossens.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws