Liverpool wint van Fulham na discutabel moment met Mitrovic

Liverpool wint van Fulham na discutabel moment met Mitrovic

11-11-2018 15:15

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League zondagmiddag overgenomen van Manchester City. Op Anfield werd er met 2-0 gewonnen van hekkensluiter Fulham. Later op de middag komt Man City nog in actie tegen Manchester United. 

Voor eigen publiek had het nog altijd ongeslagen Liverpool weinig problemen met Fulham, al ontsnapte de formatie van manager Jürgen Klopp bij een afgekeurde goal van Aleksandar Mitrovic. Een rake kopbal van de Servische spits vond geen doorgang, omdat ex-Anderlecht-aanvaller Mitrovic volgens de grensrechter buitenspel zou hebben gestaan. Uit videobeelden bleek dit niet het geval. 

Extra zuur was het dus voor het dolende Fulham  - één zege in elf duels, zes nederlagen op rij - dat het vrijwel direct na het controversiële moment 1-0 voor de thuisclub werd. Na een snelle uitbraak tikte Mohamed Salah de bal koeltjes binnen. 

Na de pauze was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Liverpool, dat overigens speelde met Virgil van Dijk en de jarige Georginio Wijnaldum. De wedstrijd werd beslist door Xherdan Shaqiri. Op aangeven van linksback Andy Robertson werkte de Zwitser van dichtbij beheerst binnen. 

The Reds hebben nu dertig punten. Man City staat op 29 punten en heeft zoals gezegd het duel met aartsrivaal United nog tegoed. The Manchester Derby begint zondagmiddag om 17.30 uur. Fulham blijft hekkensluiter met slechts vijf punten. In Engeland wordt druk gespeculeerd over een mogelijk ontslag van manager Slaviša Jokanović.