'UEFA voelt dreiging van Super League en wil Champions League in de weekenden'

'UEFA voelt dreiging van Super League en wil Champions League in de weekenden'

11-11-2018 11:37
4

De UEFA broedt op een revolutionair Champions League-plan, meldt het Spaanse medium AS zondagochtend. De Europese voetbalbond overweegt de wedstrijden van het miljardenbal te verschuiven naar de weekenden.

De Champions League-wedstrijden worden al jarenlang afgewerkt op de dinsdag- en woensdagavonden, terwijl alleen de finale op zaterdag gepland staat. Naar verluidt wil de UEFA de doordeweekse avonden voortaan reserveren voor competitievoetbal, om in het weekend ruimte te maken voor Champions League-voetbal.

De Europese topcompetities lijken echter niet mee te willen werken aan deze plannen. Vertegenwoordigers van vier grote competities (de Primera Division, de Bundesliga, de Premier League en de Serie A, red.) zouden al een verklaring naar de UEFA hebben gestuurd waarin ze stelling nemen tegen competitievoetbal op doordeweekse dagen.

De ideeën van de UEFA komen niet bepaald uit de lucht vallen: de Europese voetbalbond voelt zich bedreigd door de Super League, die de Europese topclubs zonder medewerking van de UEFA op willen zetten. Voorzitter Gianni Infantino waarschuwde onlangs al dat hij voorstanders van deze Super League wil uitsluiten van WK-deelname.