De Zeven: Mogelijke opvolgers voor Ferrera bij Waasland-Beveren

De Zeven: Mogelijke opvolgers voor Ferrera bij Waasland-Beveren

11-11-2018 12:05
10

Het verhaal van Yannick Ferrera bij Waasland-Beveren is al afgelopen. De trainer wordt na zestien wedstrijden al bedankt voor bewezen diensten. De Waaslanders moeten dus op zoek naar een nieuwe trainer. VoetbalPrimeur.Be stelt alvast enkele mogelijke opvolgers voor.

Frank Vercauteren
Recent ontslagen bij Al-Batin en nu transfervrij. De trainer keerde in 2017 al terug om Cercle Brugge naar Eerste Klasse A te loodsen. Een contractverlenging zat er echter niet in voor hem. Nu kan hij met Waasland-Beveren mogelijk revanche nemen op de Bruggelingen. Voor Vercauteren zou het zijn vijfde club in België zijn, nadat hij eerder al coach was van KV Mechelen, RSC Anderlecht, Genk en Cercle Brugge.

Jordi Condom
Bij Roeselare kreeg hij zopas zijn ontslag aangeboden na enkele tegenvallende resultaten. De ex-trainer van Eupen kon niet voor successen zorgen bij de West-Vlamingen. Bij Eupen deed hij dat wél (en dan vooral in de Proximus League). Bij Waasland-Beveren willen ze ook wel graag aanvallend voetbal zien. Daar zou de Spanjaard voor kunnen zorgen.

Yves Vanderhaeghe
Na zijn vertrek bij KAA Gent zit de trainer nog steeds zonder job. Vanderhaeghe kon voor successen zorgen bij KV Oostende en deed het in zijn eerste seizoen verre van slecht bij Gent. Voor Vanderhaeghe kan het zijn eerste uitdaging worden onderin in het klassement. Ziet hij die uitdaging zitten?

Adnan Custovic
Custovic kreeg na het ontslag van Yves Vanderhaeghe een kans bij KV Oostende om zich te bewijzen. Hij kon degradatie voorkomen, maar haalde middelmatige resultaten. Omdat men bij KVO voor Verheyen koos, kreeg Custovic ook geen contractverlenging. De Bosniër werd de laatste weken al meermaals gespot langs de Belgische velden. Hij lijkt dus zeker nog te hopen op een nieuwe kans in ons land.

Peter Maes
Net ontslagen bij Lokeren en dus ongetwijfeld op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die uitdaging kan weleens op de Freethiel liggen voor de ervaren coach. De Waaslanders gingen de laatste jaren voor jonge trainers, met wisselend succes. Misschien kiezen ze nu wel voor een ervaren rot?

Dennis van Wijk
Als er één trainer is, die weet wat het is om tegen de degradatie te vechten, dan is het Van Wijk wel. De Nederlandse clubhopper deed het al bij onder andere KV Mechelen, Cercle Brugge, Westerlo, enz. Zit nu ook zonder job na zijn vertrek bij Malinwa. Waasland-Beveren kan een nieuwe club worden.

Jean-Paul De Jong
Een andere Nederlander die aanspraak maakt op de job, is Jean-Paul De Jong. Bij FC Eindhoven een groot succes en jaren assistent van Erik Ten Hag bij FC Utrecht. Toen die naar Ajax vertrok, kreeg De Jong een kans bij Utrecht. Niet de juiste keuze zo blijkt. Werd begin september na 25 wedstrijden ontslagen en zit nu zonder job.