Ex-Rode Duivel: Toen ik achttien was, kwam Wenger bij ons thuis

Ex-Rode Duivel: "Toen ik achttien was, kwam Wenger bij ons thuis"

Hij wordt gezien als één van de beste Belgische spitsen ooit, maar Emile Mpenza speelde nooit voor een echte Europese topclub. Zijn carrière had er nochtans anders kunnen uitzien.

De spits heeft heel wat ploegen op zijn CV staan. Hij kwam in eigen land uit voor Moeskroen en Standard, terwijl in het buitenland onder andere Al-Rayyan, Plymouth, Sion en Bakoe op zijn CV staan. Mpenza kwam ook uit voor Schalke 04, Hamburger SV en Manchester City (toen nog degradatiekandidaat in Engeland), maar een echte topclub zat er nooit in.

"Ik heb kansen gekregen", zegt Mpenza in De Zondag. "Toen ik achttien was, kwam Arsène Wenger bij ons thuis. Dat was Arsenal, hè. Dat was mijn droomclub. Mijn vader zei neen", geeft hij nu toe.

Tachtig procent
Dat was niet de enige topclub die interesse toonde. "Na een sterk eerste jaar bij Schalke kon ik naar Juventus. Toen zei Assauer neen (toenmalig manager van Schalke, red.). Ik heb maar tachtig procent uit mijn carrière gehaald. Ik wéét dat. Ik was twee keer écht top: dat jaar bij Schalke en mijn tweede episode bij Standard. Dat is te weinig", aldus de spits.

Op zijn 28e koos Mpenza ook voor een verrassende transfer naar Al-Rayyan, uit Qatar. "Ik zat toen in een moeilijke echtscheiding. Ik wou vluchten van de problemen. Ik zeg dat eerlijk. Maar ik heb me daar niet begraven. Een jaar later zat ik in Engeland en heb ik City van de degradatie gered. Wie kan dat zeggen? Helaas liep mijn contract af in 2008. De rijke Qatarezen zijn pas nadien gekomen", aldus Mpenza.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie