Enorme teleurstelling bij Club Brugge: Defensief niet goed genoeg

Enorme teleurstelling bij Club Brugge: "Defensief niet goed genoeg"

11-11-2018 08:18
5

Na de knappe overwinning tegen AS Monaco is Club Brugge er niet in geslaagd om in de eigen competitie de drie punten te pakken. Het ging met 2-1 onderuit tegen Charleroi. Een flinke teleurstelling voor Mats Rits.

De middenvelder kreeg weer een basisplek en lijkt niet meer weg te denken uit de ploeg. Toch kon ook hij een nederlaag niet verhinderen. "We waren dominant gedurende veertig minuten maar na die goal veranderde het spelbeeld helemaal", zegt hij op de officiële website van Club Brugge.

"Zeker als je weet dat de gelijkmaker uit het niets viel. We speelden nochtans dominant zoals afgelopen week na die 0-1 in Monaco. Het was dan ook een zeer ongelukkig doelpunt."

De middenvelder weet waar het fout liep. "Defensief waren we ook gewoon niet goed genoeg. In de tweede helft kon de match beide kanten uitgaan. We hadden uiteindelijk zelf nog de beste kans met die bal op de paal van Rezaei."

Positieve balans
Panikeren wil Rits zeker niet. "We hadden hier natuurlijk liever zelf gewonnen maar de balans in de competitie is voor ons momenteel in orde. Zeker als je een beetje rekening houdt met ons Europese programma", aldus Rits.