De spelers moeten stoppen met zich te verstoppen achter tactische excuses

"De spelers moeten stoppen met zich te verstoppen achter tactische excuses"

11-11-2018 08:02
2

Waasland-Beveren heeft zaterdag een slechte zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Op het veld van Cercle Brugge verloor het met 2-0. Achteraf was trainer Yannick Ferrera niet mals voor zijn spelers.

"We moeten eerlijk zijn, Cercle verdient deze overwinning. Wij hebben te weinig getoond vandaag. Er was geen gebrek aan goede wil of intensiteit, maar wat we brachten was op alle vlakken niet genoeg", klonk het bij Sporza.

Door het verlies staat Waasland-Beveren op de veertiende plek. "We staan waar we verdienen te staan en nu moeten we dit gebruiken. Dit is een reality check voor velen. Als je de heenronde afsluit met 11 punten, dan ziet het er niet rooskleurig uit. Er moet iets veranderen en dat beseffen we allemaal."

Geen spits, geen excuus
Ferrera pakte in de wedstrijd wel uit met een vreemde tactische keuze en koos ervoor om zonder spits te spelen. "Dat we zonder echte spits speelden? Zelfs met 12 spitsen was er niks veranderd aan de kwaliteit die we gebracht hebben."

"De spelers moeten stoppen met zich te verstoppen achter tactische excuses. Het ligt gewoon aan de kwaliteit die we op het veld brengen. We kunnen veel trainen, maar als je een pass 5 meter van de speler geeft in plaats van in zijn voeten, dan heb je een probleem. Dan moet je veel bescheidener zijn en veel harder werken", besluit hij streng.