Anderlecht-fans worden gerustgesteld door... Gent-coach: Hij heeft tijd nodig

Anderlecht-fans worden gerustgesteld door... Gent-coach: "Hij heeft tijd nodig"

11-11-2018 07:49
3

Bij RSC Anderlecht blijft het wachten op de grote doorbraak van Bubacarr Sanneh. De Gambiaan werd gehaald voor een megasom van acht miljoen euro, maar kon nog niet overtuigen. De verdediger krijgt nu steun van... Gent-coach Jess Thorup.

De Deense coach kent Sanneh maar al te goed. Het duo werkte in Denemarken al samen bij FC Midtjylland. Hij stelt de supporters van Anderlecht nu gerust.

"Toen Bubacarr van het kleinere Horsens naar ons kwam, had hij nagenoeg tweeënhalve maand nodig om zich aan te passen aan het hogere niveau", zegt Thorup bij Het Laatste Nieuws.

"In het begin zei iedereen: 'Wat is dit? Kan hij wel een plaats afdwingen in de ploeg?' Maar op het einde was Sanneh de beste verdediger in Denemarken. Ik denk dat we hier hetzelfde zullen meemaken. Hij is in staat om de volgende stap te zetten, maar hij heeft tijd nodig."

Hij gelooft dan ook in de Gambiaan. "Het is een speler die veel vertrouwen moet voelen, niet alleen van zichzelf, maar ook van het team. Ik zie zijn kleine foutjes ook, maar die zullen er wel uit gaan. De beste Sanneh is erg sterk in de duels, hij is een belangrijk wapen bij alle stilstaande fases, zowel offensief als defensief. Hij is gemaakt voor duels met de sterke spitsen die in België rondlopen", besluit hij.