Sportief drama dreigt voor Carrasco: Aan hem heeft het zeker niet gelegen

Sportief drama dreigt voor Carrasco: "Aan hem heeft het zeker niet gelegen"

11-11-2018 07:33
4

Yannick Carrasco staat voor een sportief drama in China. De Rode Duivel strijdt met Dalian Yifang tegen de degradatie in de Chinese Super League. Deels de schuld van Carrasco?

Als Dalian Yifang geen punten sprokkelt op de laatste wedstrijd van het seizoen, degradeert het naar de Chinese Tweede Klasse. Een zware klap voor de club, die hoopten op zijn minst verzekerd te kunnen zijn van behoud met de hulp van Carrasco en Nicolas Gaitan.

Toch is het volgens Jurgen Van der Velde, Belgisch voetbaladviseur in China, niet de schuld van Carrasco dat Dalian Yifang het zo slecht doet. "Zeker niet. Hij is echt de ster van Dalian. Hij was misschien niet superconstant, maar ik heb hem dit seizoen schitterende dingen zien doen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Tegen zijn zin?
Volgens hem was Carrasco ook voldoende gemotiveerd om goede resultaten neer te zetten. "Het moet niet leuk geweest zijn voor Carrasco dit seizoen want hij was technisch superieur en de resultaten volgden vaak niet. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat hij tegen zijn zin aan het spelen was."

"Hij knokte altijd en aan zijn reacties na de goals te zien leek hij ook erg geïntegreerd in de ploeg. Neen, aan Carrasco heeft het zeker niet gelegen. Dat zag je toen Dalian het zónder hem deed, vlak na het WK. Toen was hij met vakantie en misten ze hem heel erg", klinkt het.