Lof voor Witsel: ‘Hij speelt weer zoals in zijn beginperiode zoals bij Standard’

Lof voor Witsel: ‘Hij speelt weer zoals in zijn beginperiode zoals bij Standard’

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 23:28za 10-11-2018 om 23:28

Axel Witsel was in de topper tegen Bayern München belangrijk. De middenvelder is een sterkhouder bij Borussia Dortmund, dat ziet ook Jacques Sys.

"Zijn zeer belangrijke rol bij dit Dortmund heeft me verrast. In de periode na Klopp werd bij het voetbal van Dortmund het middenveld voortdurend overgeslagen. Ik dacht dat Witsel daar zou verzuipen. Maar de nieuwe coach Lucien Favre streeft naar verzorgd combinatiespel en wil dat iedere speler zijn verantwoordelijkheid neemt."

"Hij vraagt ook aan middenvelders zoals Witsel om in de zestien te komen en om op doel te schieten. Je ziet in Dortmund dan ook de Witsel die je in zijn beginperiode bij Standard zag: recupereren, ontregelen, maar ook de rol van regelaar. Razendsnel heeft hij die knop omgedraaid”, vindt Sys tegenover Sporza.

"In China en Rusland had hij die defensieve rol: de bal aannemen en breed leggen. Dat doet hij nu niet meer. Hij zorgt meteen voor diepte. Witsel is ook zeer populair. Ik las vorige week in Kicker dat ze hem nu al de beste transfer sinds vele jaren noemen. Dat is zeer opmerkelijk."

Poll

Heeft Sys hier gelijk?

(103 stemmen)

Plaats een reactie

AlexGMillian +1282
zondag 11 november 2018 om 00:26
Op Reddit/r/soccer ook gelezen door Dortmund fans dat zij hem de beste transfer in jaren vinden, dus zever is het niet. Chapeau voor hem!
Vind ik leuk
dethklok28 +5707
zondag 11 november 2018 om 00:55
Maakt het alleen maar des te meer jammer dat hij een tijd in China gaan spelen is. Wie weet waar hij had kunnen spelen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws