Vanaken zoekt geen smoesjes: “Vermoeidheid speelde helemaal geen rol”

Vanaken zoekt geen smoesjes: “Vermoeidheid speelde helemaal geen rol”

10-11-2018 21:00
4

Club Brugge ging ten onder op het veld van Charleroi. Na de 0-4 zege in de Champions League tegen AS Monaco kent de landskampioen weer een domper in de Jupiler Pro League.

Doelpuntenmaker Hans Vanaken analyseert tegenover Play Sports. “We zijn nooit weggespeeld en beginnen prima aan de wedstrijd. Maar na die gelijkmaker kruipen we plots teveel achteruit en konden we niet meer dezelfde druk zetten. Bij 1-1 weet je dat het beide kanten kan uitgaan. Maar als de bal van Rezaei niet tegen de paal gaat, dan winnen we volgens mij gewoon en staan we hier helemaal anders te praten. Dat is jammer.”

De man in vorm bij Blauw-Zwart zoekt ook geen smoesjes. “Of dat iets te maken had met die midweekwedstrijd in Monaco? Bij mij alleszins niet. Ik voelde mij goed, maar ik kan natuurlijk niet voor de rest spreken. Het wordt wel zaak om niet meer tegen dit soort vermijdbare nederlagen aan te lopen. We zijn iets minder constant dan in het begin van het seizoen. Daar moeten we aan werken", wordt Vanaken geciteerd door Het Nieuwsblad.