Club Brugge voelt hete adem van Antwerp na pijnlijke nederlaag

10-11-2018 19:45
28

Club Brugge heeft kostbare punten laten liggen op Mambourg. Na een matige wedstrijd won de thuisploeg met 2-1.

In de eerste helft zat Club Brugge meteen op rozen. Denswil kon Vanaken bedienen en die trapte van buiten het strafschopgebied loepzuiver binnen. Het signaal voor Club om door te duwen, maar dat lukte niet. Na het uitvallen van Denswil verloor het de controle en slikte het een tegengoal. Net voor rust was het Benavente die een perfecte voorzet van Gholizadeh afwerkte.

Na de rust was Charleroi zelfs sterker dan de bezoekers, zij het zonder echt grote kansen. Gholizadeh zette Horvath wel nog aan het werk, maar het schot met zijn mindere rechter werd gekeerd. Club wilde brokken maken in de omschakeling en gooide ook Rezaei in de strijd, maar die kon opnieuw weinig klaarmaken. Ook de andere invaller Schrijvers kon het tij niet meer keren. Integendeel: in de slotfase gaf Bruno zelfs de doodsteek en legde hij de 2-1 eindscore vast.

Club Brugge ziet nu Antwerp naast zich verschijnen in het klassement. Racing Genk kan zondag zes punten weglopen als het wint van Moeskroen.