Voetbal bijzaak voor emotioneel Leicester, bizarre blessure bij Bournemouth

Voetbal bijzaak voor emotioneel Leicester, bizarre blessure bij Bournemouth

10-11-2018 17:56

Leicester City speelde zaterdagmiddag de eerste thuiswedstrijd sinds de tragische helikoptercrash van 27 oktober, maar dat was slechts bijzaak voor The Foxes. De 0-0 tegen Burnley stond volledig in de schaduw van de herdenking van eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden er kransen neergelegd in het King Power Stadium en ontrolde het thuispubliek een levensgroot spandoek met de tekst 'Vichai forever in our hearts'. Claudio Ranieri, de architect van de sensationele landstitel in 2016, was ook naar Leicester afgereisd en vocht tegen de tranen tijdens het eerbetoon.

Southampton leek te winnen van Watford, maar de 1-0 van Manolo Gabbiadini werd in de slotfase tenietgedaan door José Holebas. Huddersfield Town beleefde een gelijkaardig scenario tegen West Ham United. The Terriers kwamen na zes minuten op voorsprong dankzij Alex Pritchard, maar Felipe Anderson tekende een kwartier voor tijd de 1-1 aan.

Bournemouth verloor bij staartclub Newcastle United en raakte Adam Smith kwijt met een bijzondere blessure. De back deed alsof hij een vrije trap wil nemen en liep daarbij een ogenschijnlijk ernstige knieblessure op. Alle treffers op St. James' Park vielen voor rust en waren van Zuid-Amerikaanse makelij. De Venezolaan José Salomon Rondon zette Newcastle met twee treffers op voorsprong, waarna de Colombiaan Jefferson Lerma voor 2-1 zorgde.