Voetbalvader duwt zoon omver en verovert internet: Hij hoorde niet wat ik zei

Voetbalvader duwt zoon omver en verovert internet: "Hij hoorde niet wat ik zei"

10-11-2018 15:45
8

Voetbalvader Phil Hatfield veroverde deze week het internet. De Welshman stond bij een wedstrijd van zijn keepende zoon Osian (6) te kijken en duwde de jongen omver toen die niet in de gaten had dat er een bal op hem af kwam.

Een andere toeschouwer legde haarfijn vast hoe de jeugdkeeper van Bow Street Magpies per ongeluk het schot tegenhield. De beelden gingen vervolgens de hele wereld over. Hatfield claimt dat hij zijn zoon bij de les wilde houden. "Osian had niet veel te doen, dus ik ging naar de goal om hem te coachen", vertelt hij aan de BBC. "Hij hoorde niet wat ik zei, dus hij kwam naar mij toe." Uitgerekend op dat moment besloot de tegenstander op doel te schieten. "Ik probeerde Osian weer in positie te krijgen, maar hij viel om."

Amlyn Ifans, de coach van het jeugdelftal, moest hard lachen om het incident. "We lagen allemaal dubbel, dus we hebben niet eens gezien dat de rebound er alsnog in ging", aldus de Welshman. "We hebben er met alle ouders nog eens over gesproken en iedereen vond het wel grappig, net als Osian zelf."