Nieuwe parel bij Gent: 'Vanhaezebrouck wilde hem eerst meteen doorverkopen'

Nieuwe parel bij Gent: 'Vanhaezebrouck wilde hem eerst meteen doorverkopen'

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 15:00za 10-11-2018 om 15:00

Giorgi Chakvetadze is de laatste weken de grote vedette bij KAA Gent. De ruwe diamant lijkt een constante te hebben gevonden in zijn prestaties en kruidt die bovendien regelmatig met een doelpunt. Zijn start in de Oost-Vlaamse hoofdstad was nochtans twijfelachtig.

De schuchtere Georgiër lag eerst niet in de bovenste lade bij toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck. 'Het verhaal wil dat Hein Vanhaezebrouck begin vorig seizoen bij AA Gent niet in Chakvetadze geloofde, maar dat is bij de haren getrokken. Het zit zo: spelersmakelaar Roger Henrotay, met wie Gent al jaren samenwerkt, drong er bij algemeen directeur Louwagie op aan om Chakvetadze weg te halen bij Tbilisi vóór het EK U19 in de zomer van 2017. En dat hoewel hij pas na zijn achttiende verjaardag - eind augustus dus - kon overkomen', staat te lezen in Het Nieuwsblad.

'Gent hapte toe en toen Chakve­tadze op dat EK in het boekje van de scouts ging, was het te laat. Toen Vanhaezebrouck te horen kreeg dat Bayern München nog geprobeerd had zes miljoen euro te bieden aan Tbilisi, zei hij spontaan: Laten we hem dan maar meteen doorverkopen!', wordt het verhaal vervolgd.

'Maar toen Vanhaezebrouck Chakve­tadze leerde kennen, sloot hij hem in de armen. De net achttienjarige Georgiër sukkelde echter met de buikspieren. Dat hij in die laatste weken van Vanhaezebrouck niet speelde, was dus logisch. Maar wees er maar zeker van: Vanhaezebrouck zal de laatste zijn om hem te onderschatten', klinkt het. Zondag staan Gent en RSC Anderlecht, de huidige club van Vanhaezebrouck, tegenover elkaar.

Poll

Is Chakvetadze het grootste talent bij Gent?

(226 stemmen)

Plaats een reactie

freeman +14159
zaterdag 10 november 2018 om 15:54
Gaan morgen eens die nieuwe parel volgen ! Hopelijk weet hij te schitteren ?
Vind ik leuk
zaterdag 10 november 2018 om 15:56
met oneindig veel voorsprong !
Vind ik leuk
dethklok28 +5707
zaterdag 10 november 2018 om 17:42
Groot verschil tussen de toon van het artikel en de titel...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws