De Boeck weet waar het Kortrijkzaanse schoentje knelt: Dat is ambetant

De Boeck weet waar het Kortrijkzaanse schoentje knelt: "Dat is ambetant"

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 14:20za 10-11-2018 om 14:20

Net voor de interlandpauze mag KV Kortrijk nog gastheer spelen voor het kwakkelende Standard Luik. Glen De Boeck hoopt dat zijn troepen een positieve noot kunnen zetten achter een wisselvallige heenronde.

"Standard verloor twee keer na elkaar in de competitie en ging ook in Krasnodar Europees onderuit", vertelt de trainer op de clubwebsite van KVK. "Toch is het een team met veel kwaliteit, zeker ook met Mpoku die terug fit is. We moeten thuis even scherp zijn als de voorbije wedstrijden, denk aan de eerste helft tegen Waasland-Beveren en de match tegen Sint-Truiden. In die eerst genoemde match was het frustrerend om eerst voor te komen en het dan niet te kunnen afmaken."

“Iedereen is het erover eens dat het voetbal van ons goed is, alleen zijn we minder efficiënt en dat is ambetant. Het scoren gaat moeilijker dan vorig jaar, ook al is ons voetbal van hetzelfde niveau als vorig jaar", maakt De Boeck zich sterk. "Enkel Stojanovic scoort momenteel. Ook verdedigend krijgen we veel te gemakkelijk goals binnen. We moeten dus scherper zijn in de twee zestien meters."

Poll

Wat doet Kortrijk tegen Standard?

(93 stemmen)

Plaats een reactie

camargue +6555
zaterdag 10 november 2018 om 15:52
Ja Glenn, dat is zoals in Brussel, 45 minuten gelijk ne zot stormen tussen de 2 baklijnen met als resultaat 70% balbezit, zonder enige vorm van gevaar te creëren voor het doel van de tegenstander ... De opponenten wachten rustig af tot die van ons hun tong op de grond hangt en maken het dan rustig af door ondermeer een pass te geven naar een van onze topverdedigers, welke op hun beurt het prachtig afmaken ...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws